Topaloğlu;Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Topaloğlu;Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası Mesajı;

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulduğu günden bu yana kaydedilen ilerlemelerle, vatandaşlarımız demokrasi ve insan haklarından güç alarak kendilerini ifade etmeye ve insan hakları konusunda gelişmelere ortak olmaya yönelik adımları güvenle atmaktadırlar.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, ekonomik ve sosyal hakların korunması, her türlü ayrımcılıkla baş edilebilmesi, kadın-erkek eşitliği, engelli ve çocuk haklarının sağlanması, işkence ve kötü muamelenin ortadan kaldırılması, kısacası insan hayatının garanti altına alınması yolunda en önemli adım niteliğindedir. İnsanlarımızın temel haklarına, kadın erkek eşitliğine olan özlemi ve daha geniş toplumsal bir ortama sahip olarak yaşama isteği toplumumuzun tüm kesimlerine ait bir olgudur. Daha iyi yaşam koşulları oluşturmak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanmak, yaşam standartlarımızın evrensel boyutlara ulaşması için çaba göstermek her bireyin üzerine düşmesi gereken bir görev olmalıdır.

Bu bağlamda, insan hak ve özgürlüklerinin korunup kollandığı bir hayatın içinde olmayı dileyerek, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftasını en içten dileklerimle Kutlarım.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.