Tirit Sezonu Açıldı

Tirit Sezonu Açıldı

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti "Tirit" sezonu düzenlenen tören ile açıldı.

A+A-

Tirit sezonu Dereköy Mahallesi Muhtarlığı ve Tirit evi işlemecisi tarafından düzenlenen özel bir davet ile açıldı.

Özel bir tesiste düzenlenen programda kış aylarının vazgeçilmezi olan geleneksel lezzeti tirit yemeği yapılarak katılımcılara ikram edildi.

Programda bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, düzenlenen program ile tirit sezonunun açıldığını belirterek; “ Tirit denince Samsun’da Havza, Havza’da ise Dereköy akla gelir. Düzenlemiş oldukları tirit gecesi için kendilerine teşekkür ediyorum. Dereköy’de tirit geleneksel yöntemler ile hazırlanmakta ve gelen misafirler tiridin hazırlık aşamalarını görmekte.  Tirit sezonumuz esnafımıza ve bölgemize hayırlı olsun. Tüm halkımızı Havza’ya bu lezzetti tatmaya davet ediyorum. Havza’ya gelsinler tiritlerini yesinler, Havza kaplıcalarında şifa bulsunlar.” Dedi.

Mahalle Muhtarı Hazım Cendek ise  kaz tiridinin bölgesel bir yemek olduğunu belirtti. “Kış aylarının vazgeçilmezi tiridin asıl özelliği dostluktur, sohbettir. Tiritteki asıl amaç yemek değil. Uzun kış gecelerinde sıcak dost ortamları kurmaktır.”dedi.

İşletme sahibi Mustafa Cendek ise birçok yerde tirit yapıldığını belirterek; “Havza'da tirit kazların asılması ile yapılır ve yaklaşık 3-4 saat sürer. Şimdiden tiride yoğun talep var.” dedi.

Konuşmaların ardından işletme sahipleri Mustafa Cendek ve Ali Uysal tarafından geleneksel yöntemler ile hazırlanan tirit davetlilere ikram edildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.