TEKEL BİNASI MEZBELELİK Mİ OLUYOR?

TEKEL BİNASI MEZBELELİK Mİ OLUYOR?

Bir zamanlar Bafra’nın lokomotif kuruluşlarından biri olan Tekel, hem bünyesinde çalışan işçileriyle hem de İşçilerin ve bu kurumun Bafra’ya olan katkılarıyla göz dolduruyordu.

A+A-

Bugün için ise durum içler acısı. Tekel’in kapanmasıyla hem Bafra’da ekonomik anlamda bir daralma baş gösterdi, hem de terk edilen tekel binalarının farklı amaçlar için kullanılıyor olması başka sorunları beraberinde getirdi. Tekel’in kapanmasından en fazla etkilenenlerin başında şüphesiz tekel caddesindeki ve Tekel’in civarındaki esnaf oldu. Eski canlılık ve ekonomik hareketliliğin olmaması birçok esnafa kepenk kapattırırken, birçoğunu da darboğaza soktu.

Tekel’in kapanması çevreyi sadece ekonomik anlamda değil, sosyal açılardan da olumsuz etkiliyor. Terk edilen tekel binasının bir bekçisinin olmaması geniş bir alana kurulu bu devasa yapıyı her türlü kirli ve farklı işlere açık hale getiriyor. Bu durum da çevre sakinlerini oldukça rahatsız ediyor. Bir zamanların en güçlü kurum binasının bu mezbeleliği andıran hali yüreklere dokunuyor. Merak ediyoruz, Tekel binası daha ne zamana kadar Bafra’nın göbeğinde bu şekilde bekleyecek? Yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını bekliyoruz!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum