Tarımın Patronları Cennette Buluştu

Tarımın Patronları Cennette Buluştu

Samsun Kırmızı Et ve Manda Yetiştiricileri Birliğince ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle Samsun Tarımının Patronlarını Cennete buluşturdu.

A+A-

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya   Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Metin,Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube ve 17 İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürleri katıldı.

Birlik üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda

Kadir Güven, "Samsun Kırmızı Et ve Manda Yetiştiricileri Birliğinin talebi üzerine bütün ilçe müdürlerimizle çünkü biliyorsunuz bu birlikler tüm ilçe müdürlüklerimizle İl müdürlüğümüz şubeleriyle birebir ilişkili bundan dolayı bunların bir talepleri vardı. Hafta içide mesaide değerlendiremediğimiz, görüşemediğimiz konuları da bu gün görüşmek üzerede birlikte olduk.

Esas konu İlimizde besi ve hayvan kesimlerine verilen destekler ile Mandacılığa verdiğimiz destek kalemleriyle ile neler yapıyoruz yaptığımız çalışmaların neresindeyiz, aksayan yönleri de nedir bunları görüşmüş olduk. Amacımız her bir  desteği alamayan çiftçimizin ızdırabını duyduğumuz için burada olduk. Bu tür toplantılarla farklı konuları, farklı mekanlarda görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Kırmız et Samsun Merkezli hizmet verecek

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Birlik olarak 12 ilçeye hizmet verdiklerini,  hizmetlerin aksamaması için Samsun Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün karşısına merkez hizmet bürosu açtıklarını söyledi.

Doğan, "gönül isterdi ki 12 ilçemize de büro açalım. Ancak maddi anlamda  bu şimdilik mümkün değil, birliğimizin mevcut  bütçesi her ilçemize ayrı ayrı büro açmamızı mümkün kılmamakta. hedefimiz ilerleyen yıllarda bize bağlı 12 ilçemize hizmet bürolarını açmaktır. Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak Tarım Bakanlığımız ve İlgili müdürlüklerimizle uyum içersinde çalışıyoruz.  Samsun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz  toplantıya bu tatil gününde bizi kırmayıp  katılan başta İl gıda tarım ve hayvancılık  müdürümüz sayın Kadir Güven ve nezdinde ilçe ve şube müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuşan Başkan  Doğan, bu tür  toplantıların bürokrat ve sivil toplum örgütlerinin  kaynaşmasına vesile olduğuna inandığını bu tür toplantıların geleneksel hale getireceklerini de sözlerine ekledi.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezinde görevlilerce konuklara tarım ve doğa bilincinin önemine dair bilgiler verilirken konuklara  köfte ve kuzu fırında ve manda yoğurdu ikram edildi.

f2.jpgf3.20130925122455.jpgf6.jpgf11.jpgf12.jpgf-0.jpgf-5.20130925122547.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.