Tahnal Mahallesinde Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Tahnal Mahallesinde Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Gençay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Top,‘’ Bizi biz yapan bu güzel değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarmak önem taşımaktadır’’

A+A-

Gençay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Top, ‘’ Bizi biz yapan bu güzel değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarmak önem taşımaktadır.''

    Samsun’un Salıpazarı İlçesinde iki yıldır pandemi nedeni ile yapılamayan Tahnal  Hıdırellez Şenliklerinin bu yıl 6.sı 7 Mayıs cumartesi günü Tahnal meydanında yapıldı.

Gençay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Top, EMPSAN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Uysal ve Murat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Top girişimleri ve büyük özveriyle ,  Tahnal Mahallesi Muhtarı Hidayet Güngör ile sponsorların katkılarıyla Salıpazarı 6.Tahnal Hıdrellez  Şenlikleri 1050 rakımda coşkuyla kutlandı.

Havanın çok soğuk olmasına rağmen Tahnal insanlarının sıcaklığı ve misafirperverliği ile şenliğe katılanların hiç biri üşümedi.

Ünlü sunucu İsmail Şahin’in başarılı sunumu ile başlaya şenlikte ilk olarak Gencay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Şaban Top bir konuşma yaptı.

Gencay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Şaban Top konuşmasında,’’Salıpazarı İlçesine bağlı Tahnal Köyümüzün  her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Şenliklerinin bu yıl 7 Mayıs’ta 6.sını gerçekleştirdik. İlk başta şenliğimize katılan tüm gönül dostlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim. Salıpazarı ilçemizin 1050 rakımla en yüksek bölgesi olan Tahnal Mahallesinde bu yıl 6.sı düzenlenen şenliklere vatandaşlarımızın  ilgisi yoğun oldu.
Bizlerin daima yanında olan Samsun Büyükşehir Belediye eski Başkanı, Ak Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’a, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’e , Salıpazarı protokolüne, sivil toplum örgütü temsilcilerine, oda başkanlarına, federasyon başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, mahalle muhtarlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve çok değerli Salıpazarlı hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunmak isterim. Tarih boyunca Türk halklarının ortak kültürüdür Hıdırellez. Doğayla uyumlu, iç içe bir hayat süren halkımız bu kültürel zenginliğini özüne uygun, bozmadan yaşamış ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Bizi biz yapan bu güzel değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarmak önem taşımaktadır. Tahnal’da 200 yıldır geleneksel olarak kutladığımız şenliklerimize yaklaşık 30 yıl bir ara verilmişti. Bizler yeniden bu geleneklerimiz yaşatmak istedik. Ve şu anda ise 6.sını düzenlediğimiz Tahnal Hıdırellez Şenliklerini düzenlemenin gururunu ve onurunu yaşamaktayız.’’dedi.

EMPSAN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Uysal ise yaptığı konuşmada,’’ Baharın habercisi Tabiatın yeniden doğuşunun simgesi, güneşli günlerin müjdecisi olan Hıdrellez’de yanan ateşlerin içlerimizi ısıtmaya, kardeşliğe, barışa, huzura ve bereketli günlere vesile olmasını dilerim. Salıpazarı İlçesinde iki yıldır pandemi nedeni ile yapılamayan Tahnal  Hıdırellez Şenliklerinin bu yıl 6.sını 7 Mayıs cumartesi günü Tahnal meydanında yapmanın sevincini yaşamaktayız. Bundan sonrada Tahnalımız için çok güzel projelerimiz olacaktır. Şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Sırasıyla Samsunlu Dernek Federasyon Başkanları , İstanbul-Samsun-Salıpazarlılar Derneği (İst-Sal-Der)Başkanı Hasan  Keskin, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ak Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz birer konuşma yaparak 6. Geleneksel Tahnal Mahallesi Hıdırellez şenliklerinin hayırlı olmasını diledikten sonra , katkıda bulunanlara teşekkür ettiler.

Şenliğe katkıda bulunanlara ve katılım sağlayanlara şenliğin anısına plaket takdim edildi. Plaket takdim töreninin ardından davul zurna eşliğinde şenliğe katılanlar halay çektiler. 
Ayrıca İstanbul-Samsun-Salıpazarlılar Derneği (İst-Sal-Der)Başkanı Hasan  Keskin ise mahalle muhtarları ile derneğe katkıda bulunanlara  plaketlerini takdim etti.

Bu yıl 6.sı yapılan şenliklerde Ömer Danış, Şeyda Karadeniz, Zennure Çaylıkoç,Sami Korkmaz ,Rahmi Aydın ve Çarşambalılar Türk Halk Müziği ‘’Bizim Sazımız, Bizim Sözümüz’’ grubu ile Salıpazarlı Aşık  sahne alarak Tahnal Köyündeki davetlilere ve vatandaşlara müzik dolu güzel bir gün yaşattılar.

Program anı fotolarının çekimi ile son buldu.

1-800x530.JPGdsc-0428-800x530.JPGdsc-0438-800x530.JPGdsc-0458-800x530-001.JPGdsc-0462-800x530.JPGdsc-0471-800x530.JPGdsc-0506-800x530.JPGdsc-0516-800x530.JPGdsc-0569-800x530.JPGdsc-0580-800x530.JPGdsc-0605-800x530.JPGdsc-0617-800x530.JPGdsc-0685-800x530.JPGdsc-0702-800x530.JPG
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.