Sürmeli Köyünde Tarıma Destek

Sürmeli Köyünde Tarıma Destek

Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde başlatılan “Sürmeli Organik Tarım Köyü Projesi” destek görüyor.

A+A-

OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölüm Program Danışmanı Doç. Dr. Ali Kemal Ayan’ın koordinatörlüğünde başlatılan ve Bafra İçin Hepimiz Platformu ve Bafra Genç işadamları Derneği’nin desteklediği proje kapsamında Sürmeli köyüne davet edilen Opet Petrolcülük A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Suat Eğilli, Sürmeli köyünde incelemelerde bulunarak köy hakkında bilgiler aldı.
Nurten Öztürk, “Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ülke çapında ‘temiz tuvalet, yeşil yol, tarihe saygı ve örnek köy’ projelerini üretiyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda ülkemizde örnek uygulamalar gerçekleştirdik” dedi.
“Ülkemizin farklı bölgelerinde bulunan köylerimizin organik üretim yapmalarını doğru beslenme ve sağlıklı yaşam adına destekliyoruz” diyen Nurten Öztürk, “Ülkemizde seçtiğimiz bazı köylere su yoksa su getiriyoruz, yol yoksa yol yaptırıyoruz ve gerekli tüm maddi manevi desteklerle yanlarında oluyoruz. Karadeniz’in başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Samsun şehrine böyle bir organik köy gerekli. Artık insanlar hafta sonu kahvaltılarını yapabilecekleri, organik sebze ve meyvelerle beslenecekleri yerler arıyorlar. Bizler de bu isteğinizi dikkate alacak ve en kısa sürede isteğinize karşılık vereceğiz” şeklinde konuştu.
Bafra İçin Hepimiz Platformu sözcüsü ve Sürmeli Organik Tarım Köyü Proje Yürütücüsü Hakan Karaali, “Sürmeli köyünü organik köy olarak seçerken 101 aile ile yüz yüze görüşülerek 33 ayrı soru yönelttik ve beklentilerini belirledik. Gerek tarihi dokuya sahip evleri, harika doğası ve gerekse köylülerin yaşayışı göz önüne alınarak Sürmeli köyünün ekolojik tarım için en uygun köy olacağına uzmanlar ile beraber karar verdik. Bizim amacımız çiftçilerin sertifikalı organik ürünler yetiştirerek iyi gelir elde etmesi, kentli insanların doğal bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri ve çiftçilerle beraber üretim yapabilecekleri bir alan oluşturmaktır” diye konuştu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr Ali Kemal Ayan ise Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğrencilerinin staj yapabilecekleri organik köy Sürmeli’nin aynı zamanda Kızılırmak Deltası ile bütüncül bir turizm potansiyeli oluşturacağını ve Samsun turizmine de önemli bir katkıda bulunacağını belirtti.
Sürmeli köyünü ziyarete gelen heyete tarihi evler, yapılması planlanan köy kültür merkezi ve ekolojik yaşam alanı, su değirmeni alanı, köy meydanı ve kurulacak olan ekolojik pazar yeri gösterildi.
Sohbetlerin ardından muhtar Cengiz Tan ve TEMA Bafra Temsilcisi Süleyman Özata’nın organize ettiği doğal ürünlerle yapılan yerel yemekler yenildi sohbetler edildi. Yenilen yemeklerin ardından hatıra fotoğrafı çekilerek köy ziyareti sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.