Süper Lig Karıştı

Süper Lig Karıştı

köşe yazarımız Murat Yükselin kaleminden 10.haftaya bakış.

A+A-

Süper Lig’de bir haftayı daha geride bıraktık. Bu hafta 1 Kasım’daki erken genel seçimler nedeniyle futbol müsabakaları alışagelmişin dışında hafta içinde oynandı. Çarşamba, Perşembe ve Cuma oynanan karşılaşmalarla Süper Lig’de 10. haftayı tamamladık.

*

Maçlara geçmeden önce, ülkemizi boks arenasında başarıyla temsil eden, 2004 WBC Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks şampiyonu olan, kariyerinde ayrıca 1999 Amatör Boks Dünya Şampiyonluğu ve 2002 Avrupa Şampiyonluğu olan, profesyonel spor yaşantısında yaptığı 33 maçın 31’ini kazanan, bu maçların da 16’sında rakiplerini nakavt eden ‘’Boğaz’ın Boğası’’ lakaplı boksörümüz Sinan Şamil Sam’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gece yarıları televizyon başında heyecan ve gururla izlediğimiz ünvan maçlarını, omuzundaki Türk bayrağını ve bize yaşattığı sevinçleri unutmayacağız. Sinan Şamil Sam bizim kuşağın, gurbetçilerin ve tüm Türk milletinin Muhammed Ali’siydi.. Mekanı cennet olsun..

*

Bu haftanın maçlarına baktığımızda, kuşkusuz ki akıllarda kalan en büyük olay Trabzonspor – Gaziantep maçında mücadele 2-2 devam ederken hakemin son dakikada Trabzonspor’un yüzde yüz penaltı olan pozisyonunu es geçmesi ve Karadeniz ekibini mutlak galibiyetten etmiş olmasıydı. Maçtan sonra yaşananlar ise istenmeyen olaylar olarak hafızalarımıza kazındı. Haftanın bir diğer maçında Fenerbahçe zorlu Ankara deplasmanında Osmanlıspor karşısında 3 puanı altın değerinde 1 golle alırken, Galatasaray da baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada ligin son sırasına demir atmış olan Eskişehirspor’u gole boğarak 4-0 ile farklı geçti. Haftanın son maçında ise Beşiktaş 3 kez geriye düştüğü maçta Kasımpaşa’dan 1 puanı son dakikada alırken zirve yarışında 2 puan bıraktı. Öyleyse başlayalım..

*

Trabzonspor kendi saha ve seyircisi önünde Gaziantepspor ile karşılaştı. Maça iyi başlayan Trabzonspor gol ararken önce yıldız oyuncusu Marko Marin’in sakatlanarak oyuna devam edememesi ile oyun planlarında değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Bu dakikalarda da  beklemediği bir anda kalesinde golü gördü. Savunmada Kevin Constant’ın hatasının devamında 31. dakikada Orkan Çınar ile 1-0 öne geçen konuk ekip, devreyi de önde bitirdi. 2. yarıya Deniz – Cardozo değişikliği yaparak gol umuduyla başlayan Trabzonspor yine bireysel bir hata sonucu savunmada Okay Yokuşlu’nun kontrol edemediği topu araya girerek alan Larsson’un golüyle 51. dakikada 2-0 geriye düştü. Trabzonspor bu dakikadan sonra Gaziantep yarı sahasını abluka altına aldı ve bunun meyvelerini de 61. dakikada Aykut Demir ve 74. dakikada ikinci yarı oyuna giren yıldız oyuncusu Oscar Cardozo’nun golleri ile aldı ve skoru 2-2’ye taşıdı. Kalan dakikalarda da baskısını arttıran Trabzonspor M’bia ve Medjani ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken bordo – mavilerin Medjani ile bir topu da direkten döndü. Maçın son dakikasında ise ceza sahası içinde sol çarprazda topla buluşan Cardozo rakibi Aroko’yu geçerken Aroko’nun yerde kaldığı pozisyonda topa elle müdahalesini bütün Trabzonsporlular ve tribünler penaltı olarak beklerken aynı fikirde olmayan hakem oyunu devam ettirdi ve sonrasında mücadele 2-2 berabere sona erdi. Maçtan sonra hakemlerin 4.5 saat statta mahsur kalmaları ise yaşanmasını arzu etmediğimiz olaylardandı. Bu skorla Trabzonspor puanını 14’e çıkardı ve 9. sıradaki yerini korudu. Gaziantepspor ise aynı puan ve averajla 11. sırada yer aldı.  

*

Fenerbahçe’ye gelirsek. Osmanlıspor ile deplasmanda mücadele eden Fenerbahçe futbol anlamında Galatasaray ve Ajax maçlarındaki oyunundan oldukça uzaktı. Fenerbahçe ilk yarıda rakip sahada gol ararken kendi sahasında da ciddi pozisyonlar verdi. Ancak skoru değiştirecek gol gelmeyince devre 0-0 beraberlikle tamamlandı. İkinci yarıda 52. dakikaya gelindiğinde Fernandao’nun yerden pası ile ceza sahasının dışında topla buluşan Alper Potuk sağ ayağı ile yaptığı şık vuruşla kaleci Artur Moraes’in solundan topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Osmanlıspor Torje, Uğur Demirok, Umar, Pinto ve Erdal Kılıçarslan’ın pozisyonlarıyla beraberliğe çok yaklaşırken Fenerbahçe kalecisini ve defansını geçemediler. Fenerbahçe ise Van Persie ve Josef de Souza ile ikinci golü aradı. Maçta başka gol olmazken karşılaşma 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe ligdeki puanını 21’e çıkardı ve 3. sıradaki yerini korudu. Osmanlıspor ise bu sonuçla 11 puanda kalırken 13. sırada haftayı tamamlandı.  

*

Galatasaray bu hafta evinde Eskişehirspor’u ağırladı. Maça çok hızlı ve istekli başlayan Galatasaray daha ilk dakikalardan itibaren yakaladığı fırsatlarla adeta golün de mesajını veriyordu. Nitekim karşılaşmanın henüz 9. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan sağ ayağıyla yaptığı mükemmel vuruşla topu kaleci Boffin’in uzanamayacağı köşeden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da baskısını devam ettiren Galatasaray yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken karşılaşmanın 41. dakikasında golcüsü Burak Yılmaz’ın kafa ile attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Maçın 45. dakikasında Nzuzi Toko’nun müdahalesi ile Selçuk İnan yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Burak Yılmaz takımının 3 kendisinin 2. golünü kaydederek soyunma odasına 3-0 önde gitmelerini sağladı. Galatasaray ikinci yarıya 3-0’lık üstünlüğün rahatlığı ve avantajı ile başlarken Eskişehir ise  farkı azaltmak için rakip kaleyi yokladı. Bir topu da Ali Karaer’le direkten dönen Eskişehirspor aradığı golü bulamazken Galatasaray karşılaşmanın 85. dakikasında Denayer’in pasında topla buluşan Bilal Kısa’nın golüyle skoru 4-0’a çıkardı ve maçta başka gol olmazken karşılaşma Galatasaray’ın 4-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla puanını 21’ye yükselten Galatasaray 2. sıradaki yerini korudu. Eskişehir ise 4 puanla ligin son sırasındaki yerinde kaldı.

*

Beşiktaş bu hafta sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Her iki takımın da hızlı başladığı maçta zaman zaman sertlikler de yaşandı. Maçta ilk golü sağdan yapılan ortayı bekletmeden vurarak ağlara gönderen Eren Derdiyok ile Kasımpaşa buldu. Dakikalar henüz 24’ü gösteriyordu. Beşiktaş bu gole sadece 3 dakika sonra korner atışı sonrası yaşanan karambolde Luiz Rhodolfo ile karşılık verdi. Her iki takımın da ikinci golü aradığı dakikalarda dakikalar 40’ı gösterirken Rhodolfo’nun hatasında topu kapan Ryan Donk ile Kasımpaşaspor 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya Gökhan Töre ve Jose Sosa’yı oyuna alarak başlayan Beşiktaş’ta Quaresma ve Necip oyundan çıkan isimler oldular. Beşiktaş aradığı beraberlik golünü 52. dakikada Sosa’nın asistinde golcü yıldızı Mario Gomez’in şık vuruşu ile buldu. Müthiş bir mücadelenin sergilendiği maçta Beşiktaşlı futbolcular oyunu Kasımpaşa ceza sahasına yıktığı dakikalarda Kasımpaşa’nın ikinci yarıdaki ilk atağında 67. dakikada topu maçta ikinci kez ayağına alan Eren Derdiyok’un kendisinin 2. takımının 3. golü ile skor bir kez daha Kasımpaşa adına 3-2’ye taşındı. Bir kez daha geriye düşen Beşiktaş üst üste ataklarla Kasımpaşa kalesini zorlarken Kasımpaşa defansı bu pozisyonlarda gole izin vermedi. Maç 3-2 bitecek derken uzatma dakikalarında Kasımpaşa ceza sahası içerisinde bir elle oynama tespit eden hakem penaltı noktasını gösterdi ve maçın son anlarında Oğuzhan’ın kullandığı penaltı atışı ile Beşiktaş bir kez daha beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erdi. Kendi sahasında 2 puan bırakan Beşiktaş puanını 23’e yükseltirken liderliğini devam ettirdi. Kasımpaşa ise 15 puana çıkarak 7. sıradaki yerini korudu. 

*

Diğer maçlara kısaca göz atalım.. Kayserispor ile Çaykur Rizespor 0-0 berabere kaldılar. Kayseri bu sonuçla 9 puanla 15. sıradaki yerini korudu. Rizespor ise 11 puanla 12. sıraya yükseldi. Bursaspor bu hafta da kazanmasını bildi ve Sivasspor’u 1-0 mağlup etti. 15 puana ulaşan Bursaspor 8. sıraya yükselirken Sivasspor bu hafta da galibiyet hasretini devam ettirdi ve 6 puanla 16. sırada kaldı. Mersin İdman Yurdu ile Başakşehir 1-1 berabere kaldılar. Bu skorla Mersin 6 puanla 17. sıradaki yerinde kalırken Başakşehir de 16 puanla 5. sıradaki yerini korudu. Son haftaların durdurulamayan takımı Akhisar sahasında Antalyaspor’u 2-1 ile geçti ve puanını 19’a çıkararak 4. sıradaki yerini korudu. Antalya ise bu mağlubiyetle 14 puanda kalarak 10. sıraya geriledi. Konyaspor ile Gençlerbirliği arasındaki mücadele 0-0 sona erdi. Konya 1 puan aldığı maçla puanını 16’ya çıkardı ve 6. sıradaki yerini korudu. Gençlerbirliği ise aldığı puanla puanını 11’e çıkardı ve 14. sıradaki yerini muhafaza etti.   

*

Önümüz hafta buluşmak dileğiyle.. 1 Kasım’da lütfen vatandaşlık görevinizi yaparak oyunuzu kullanmayı unutmayın..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.