SULAK ALAN KATILIMCILARI BAFRADA

SULAK ALAN KATILIMCILARI BAFRA'DA

Kızılırmak ve Yeşilırmak deltalarında sulak alanların durumu ve sorunlarını yerel,

A+A-

ulusal ve uluslararası düzeyde ortaya koymak ve çözüm önerileri oluşturmak amacıyla Samsun’da gerçekleştirilen 3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresine katılan bilim adamları Bafra’ya konuk oldu.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 2 günlük kongrede sonunda bilim adamları, kongre sonunda Bafra Belediyesi tarafından ağırlandılar.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemek organizasyonuna katılan Bilim Adamlarına meşhur Bafra Pidesi ikram edildi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yemekte, Bilim Adamlarına yönelik olarak gerçekleştirdiği konuşmada “Samsun’umuzda gerçekleştirilen 3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kızılırmak ve Yeşilırmak deltalarında sulak alanların durumu ve sorunlarını ortaya koymak, ulusal ve uluslararası düzeyde çözüm önerileri oluşturmak noktasına göstermiş olduğunuz gayret bölgemiz için çok önemli. Söz konusu alanların değerlendirilmesi yönündeki sizlerin tespitleri bölgemizin ufkunun gelişmesinde katma değer sağlayacaktır. Ülkemiz bünyesinde bulunan bu tür zenginliklerimizden yaralanabilmek Bilimsel veriler ve öner sayesinde olacaktır.” Dedi.

 

Kızılırmak Deltası ve Kuş Cennetinde, Kuş halkalama, sulak alanla ilgili etkinlikler ve Delta tanıtımının ardından Bafra Belediyesince gerçekleşen yemek organizasyonunda bir araya gelen kongre katılımcıları karşılaştıkları yakın ilgi ve misafirperverlikten ötürü Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e teşekkür ettiler.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri kiriş ve Prof.Dr.Ali Kemal Ayan’ın Başkanlıklarında gerçekleşen 3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Emin Karaman’ın yanı sıra çok sayıda Sulak alanlar konusunda bilimsel araştırma yapan kişi, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve bu alanlara ilgi duyan kişiler katıldı.

kong-(2).jpgkong-(3).jpgkong-(4).jpgkong-(6).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.