Suç örgütü davasında 12 kişiye tahliye

Suç örgütü davasında 12 kişiye tahliye

Samsun, Ankara ve İstanbul’da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak haklarında dava açılan 34'ü tutuklu toplam 66 kişinin yargılandığı davada 12 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.

A+A-

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun, Ankara ve İstanbul’da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak haklarında dava açılan 34'ü tutuklu toplam 66 kişinin yargılandığı davada 12 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun’da faaliyet yürüten organize suç örgütlerinin ve karışmış oldukları suçların deşifre edilmesine yönelik başlattığı çalışma kapsamında geçen yıl Mart ayında düzenlenen operasyonda çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında 34'ü tutuklu 66 kişi hakkında soruşturmayı yürüten savcı tarafından 672 sayfalık iddianame hazırlanarak Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 66 kişinin Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına pazartesi günü başlandı. Adliyenin konferans salonunda pazartesi, salı ve bugün devam eden duruşmada mahkeme ara karar için 45 dakika duruşmaya ara verip daha sonra kararını açıkladı. Saat 17.00'da sona eren yargılamada söz konusu dosya kapsamında tutuklu bulunan 34 kişiden 12'sinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi. Duruşma ileri tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.