SU KANALLARINA ZARAR VERENLER YANDI

SU KANALLARINA ZARAR VERENLER YANDI

Samsun’un Bafra ilçesi Altınkaya Sağ Sahil ve Bafra Kızılırmak Sol sahil Sulama Birlikleri 2015 yılı Nisan ayı dönem sonu meclis toplantılarını gerçekleştirdiler.

A+A-

Bafra Altınkaya Sulama Birliği Toplantı ve Seminer Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer, Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, Bafra Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sait Karagöl, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Ziya Çebi, DSİ Bafra Proje Müdürü Mehmet Karaçoban, DSİ Bafra İşletme Bakım Mühendisi Önder Çırak ve Meclis Üyeleri katıldı.
 
Çoğunluğun sağlanmasının ardından divan oluşturulmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesine müteakip gündemdeki, 2014 Yılı Faaliyet Raporu, 2014 Yılı Kesin Hesapları, 2014 Yılı Denetim Raporlarının görüşülerek oylandığı her iki meclis toplantısında da DSİ yetkilileri tarafından gecen yıl uyarılan her iki birlik yönetimi 2015 yılı Nisan ayı dönem sonu meclis toplantılarında görüşmeye getirdikleri, Sulama şebekesi içersindeki kanal ve kanaletlerden su almak için delik delerek veya fazla boru atarak bir sonraki üreticinin hakkını gasp edenlere verilecek parasal rakamı en az Bin en yüksek 5 bin TL. Ceza yazabilmeleri konusunda meclis üyeleri oy birliği ile birlik yönetimine yetki verdi. Altınkaya ve Kızılırmak sulama birlikleri başkanları Ali Kademer ve Kemal Nair, Gecen yıl sulama sezonunda kanaletlere zarar verenlerin uyarıldığını ancak verilecek parasal rakamın belirlenmediği için cezai işlem yapamadıklarını, 2015 yılı sulama sezonunda kanal ve kanaletlere zarar verenlerin yaptığı tahribata göre,  bin TL ile 5 bln TL arasında değişen rakamlarla cezai işlem yapacaklarını meclis üyelerinin bu konuda kimsenin mağdur olmamaları için köylerindeki  çiftçilerine duyurmaları gerektiği şeklindeki uyarıların ardından gündemin en önemli olan 6.  Maddesinde yer alan  2015 yılı su kullanım hizmet bedeli hakkında  meclise bilgi verilmesi bakanlığın belirlediği 2015 yılı su kullanım hizmet bedeli resmi fiyatlara göre cazibede taban  42. 80 TL. altında olamayacağı duyuruldu.
 
DSİ ilgilileri ise gecen meclis toplantılarında Beyanname vermeme cezasının yüzde 10 dan yüzde 30 çıkarılmasına rağmen üreticinin beyanname vermemesine bir anlam veremediklerini söylerlerken, beyanname vermem cezasının az olduğu kanısına vardıklarını söyleyen DSİ ilgilileri, yönetim ve meclis üyelerine uyarıda bulunarak, bu konuda daha etkin çalışma yapmalarını istediler.
 
Birlik başkanları ise bu konuda çok titiz davrandıklarını, toplu mesajlarla çeşitli duyurularla gerek basın gerek bizzat görevli arkadaşlarımızı göndererek beyanlarını vermeleri konusunda daima haberdar ettiklerini söylediler.
 
Toplantılar gündem dışı konuşmaların ardından son bulurken, Bafra ovasına 1 Mayıstan itibaren su salınacağı da bildirildi.
 
Bafra Altınkaya Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer ve Bafra Kızılırmak Sol sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, Teşekkür ederek başladıkları konuşmada, “ başlayacağımız bu yılkı sulama sezonumuzda kimseyi mağdur etmemek için her zaman olduğu gibi, mükelleflerimizle uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sezonumuz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.