Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 30. Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 30. Hafta

Spor Toto Süper Lig'de bir haftayı daha geride bıraktık. Artık koca bir sezonun sonuna doğru geliyoruz

A+A-

. Bu haftanın ardından şampiyonu belirlemek için geride sadece 4 hafta kaldı. Lider Beşiktaş'ın Akhisar karşısında çok önemli ve değerli 2 puan kaybettiği, Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında patlama yaparak kendine geldiği haftada Trabzon – Fenerbahçe maçında yaşanan istenmeyen olaylar bir anda herşeyi geride bırakarak gündeme oturdu.  Öyleyse başlayalım.

*

İlk sıramızda lider Beşiktaş var. Bu hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Beşiktaş, en yakın takipçisi ile arasındaki 5 puanlık farkın verdiği rahatlıkla başladı mücadeleye. Yıldız golcüsü Mario Gomez'in golü ile 15.dakikada 1-0 öne geçen siyah beyazlı takım bu üstünlüğünü koruyamadı. 45.dakikada Alexis Delgado'nun ceza sahası içerisinde eline çarpan topu hakem penaltı olarak değerlendirince Akhisar adına 45. dakikada kazanılan penaltıyı kullanan Rodallega'nın vuruşunu kaleci Tolga çeldi, kaleciden gelen topu tamamlayan aynı oyuncu Akhisar Belediyespor adına beraberliği sağladı. İlk yarı bu sonuçla sona ererken, ikinci yarıya golle başlayan Beşiktaş, 47.dakikada Olcay ile bir kez daha öne geçerek skoru 2-1 yaptı. Akhisar Belediyespor bu gole 54.dakikada yine Rodallega ile karşılık verirken 78.dakikada aynı oyuncunun mücadelede hat-trick yapması ile 3-2 öne geçti. Beşiktaş'ın hem yediği gollerin hepsinde hem de Akhisar'ın golle sonuçlanmayan diğer pozisyonlarında defans zaafiyeti ise evlere şenlikti. Akhisar Belediyespor'un farkı artıran golleri kaydedememesi ise şanssızlığıydı. 90.dakikada Cenk Tosun ile beraberliği yakalayan Beşiktaş, uzatma dakikalarında aradığı üstünlük golünü atamayınca mücadele 3-3 beraberlikle sona erdi ve Beşiktaş artık ligin son haftalarına girilirken şampiyonluk yolunda çok değerli 2 puanı Akhisar'da bırakmış oldu. Bu sonucun ardından 70 puana yükselen Beşiktaş liderliğini devam ettirirken, Akhisar Belediyespor ise 44 puana yükseldi ve haftayı 7. sırada tamamladı.

*

Gelelim Galatasaray'a. Ligin ikinci yarısında tam anlamıyla tepetaklak bir görüntü sergileyen sarı kırmızılı takım, bu hafta sahasında Kasımpaşa'yı ağırladı. Maça hızlı başlayan Gallatasaray 13.dakikada Bilal Kısa'nın golü ile 1-0 öne geçti. Kasımpaşa 29.dakikada Oscar Scarione ile bu gole karşılık verince mücadeleye eşitlik geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 berabere sona erdi. İkinci yarıda eski günlerini hatırlatan bir görüntü sergileyen Galatasaray rakibi karşısında bu yarıda adeta şov yaptı. 62.dakikada sarı kırmızılı takımın ünlü oyuncusu Podolski takımını bir kez daha öne geçiren gole imzasını attı: 2-1. 70.dakikada Selçuk İnan farkı 2'ye çıkaran golü kaydederken, 90.dakikada ikinci golün sahibi Podolski takımının 4. kendisinin 2. golünü atarak maçın sonucunu tayin etti: 4-1. Zor mücadeleyi kolaya çeviren Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında patlama yaptığı maçın sonucunda sarı kırmızılı takım puanını 44'e çıkardı ve haftayı 6. sırada tamamladı. Kasımpaşa ise 43 puanda kalarak haftayı 8. sırada tamamladı.

*

Zirve yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe bu hafta derbi mücadelesinde Trabzonspor'un konuğuydu. Hüseyin Avni Aker Stadındaki mücadeleye hızlı ve istekli başlayan sarı lacivertli takım aradığı golmleri peşpeşe buldu. Önce 23.dakikada Alper Potuk ile 1-0 öne geçti. Daha sonra ise 27.dakikada Volkan Şen ile fark ikiye çıkarken, ilk yarı da bu gollerle 2-0 sona erdi. İkinci yarıda 57'de Nani ve 62'de Robin Van Persie ile farkı 4'e çıkartan Fenerbahçe oyunu tamamen kendi kontrolüne aldı. Trabzonspor'un çabaları sonuca etki etmezken, karşılaşmanın 88.dakikasında Onur Kıvrak'ın koruduğu kale arkasında çıkan olaylar nedeni ile mücadele durdu. Taraftarlar önce tel örgüalerin olduğu direği kırdılar. Örgülerin sökülmesiyle sahaya yabancı maddeler atan taraftarlardan bir kaçı güvenlik güçlerinin müdahalelerine rağmen sahaya girdi. Bu sırada kale arkası tribünden sahaya giren bir taraftar yardımcı çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı. Taraftar yere düşürdüğü Bayarslan'a vurmaya başladı. Güvenlik görevlileri daha sonra bu taraftarı yakalayarak gözaltına aldılar. Bu olaylar üzerine hakemler ve futbolcular soyunma odalarına girdi. Hakemin kararı ile maç 89.dakikada tatil edilmiş oldu. Sahalarımızda görmek istemeyeceğimiz bir olayın yaşandığı mücadele ile ilgili son karar ise TFF Yönetim Kurulu tarafından verilecek.  

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine. Kayserispor bu hafta evinde ağırladığı Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek son 4 haftaya girilirken rahat bir nefes aldı. Kayserispor bu önemli galibiyetin ardından puanını 32'ye çıkardı ve haftayı 13.sırada tamamladı. Bursaspor ise 38 puanda kalarak haftayı 10.sırada bitirdi. Osmanlıspor ile Antalyaspor'un karşılaştığı mücadelede Osmanlıspor rakibini 3-0 mağlup etti. 47 puana çıkan Osmanlıspor haftayı 5.sırada tamamlarken Antalyaspor ise 36 puanda kaldı ve haftayı 12.sırada bitirdi. Medipol Başakşehir ile Medicana Sivasspor maçında puanlar paylaşıldı. 2-2 sona eren maçın sonunda 49 puana yükselen Başakşehir haftayı 4.sırada kapatırken Sivas temsilcisi ise 25 puanla haftayı 17.sırada tamamladı. Torku Konyaspor bu hafta Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Torku Konyaspor, bu galibiyetin ardından gelecek sene Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil etme hakkını da kazanmış oldu. Konyaspor bu sonuçla 59 puana yükseldi ve 3.sırada haftayı tamamladı. Rizespor ise 31 puanda kalarak ligin son 4 haftasına düşme hattının hemen üzerinde 15.sırada girdi. Küme hattını ilgilendiren ligde kalma mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Mersin İdman Yurdu sahasında Eskişehir'e 2-1 yenilerek ligde kalma şansını mucizelere bıraktı. 21 puanda kalan Mersin son sırada yer alırken, Eskişehirspor ise 26 puanla 16.sırada haftayı tamamladı ve ligde kalma umutlarını devam ettirdi. Haftanın kapanış maçında karşı karşıya gelen Gaziantepspor ile Gençlerbirliği mücadelesinde ise gülen taraf konuk ekip Gençlerbirliği oldu. Rakibini 3-1 ile geçen kırmızı siyahlı başkent ekibi bu galibiyetle puanını 41’e çıkardı ve sıralamada 9.sıradaki yerini bu hafta da korudu. Gaziantep ise 32 puanda kaldı ve haftayı 14.sırada tamamladı...

*

Trabzon’da meydana gelen görmek istemediğimiz şiddet olaylarını kınayarak, şiddetin ve istenmeyen olayların sahalarımızda bir daha yaşanmaması dilek ve temennisi ile 31.hafta mücadelelerinde görüşmek dileğiyle sporla kalın diyorum.

MURAT YÜKSEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.