Size İyilik Yaramıyor Gelin Alın Çıkışınızı

Size İyilik Yaramıyor Gelin Alın Çıkışınızı

Fabio Fabrikasında adını vermek istemeyen bir işçi bafra55.net sitemize açıklamalarda bulunarak, sigorta girişlerimiz bile yanlış girilmişti ne yapsaydık hakkımızı savunmasa mıydık" dedi.

A+A-

Adını vermek istemeyen bir işçi  fabioda ki sorunlar hakkında konuşarak şunları söyledi, "Kayar otomatta çalışan bir işçiyim, bize Cuma günü size çıkış verilecek dendiğinde bizde tamam dedik. Sonuçta iş çıkışımız verilecek.  Fabrikayla anlaşacaktık ben ailemle görüşmek için izin aldım. 

SİZE İYİLİK YARAMIYOR

2 saat sonra fabrika müdürü beni arayarak, benim adımı kullanarak nasıl izin alırsın diye ses tonunu yükselterek benimle konuşmaya başladı, müdürün bu tavrına karşı bende senin adını kullanmadım yanımda şefim vardı ses tonunu düşür dedim, ondan sonra da size iyilik yaramıyor gelin çıkışınızı alın dediler.

1 HAFTA BOYUNCA MAHKEMEDEN VAZGEÇ DİYE ARANDIM

Müdürün size iyilik yaramıyor gibi lafları yüzünden avukata gönderdik, hakkımız olanı almak için avukat arabulucuya gittik, avukatımız da gece mesai farkımızı ve iş kodu sigorta girişlerinizi düzeltip tekrar hesaplanmasını istedik. Av. Muharrem Cerit'te  anlaşma tutarımız 27 bin lira, firma bu parayı verirse anlaşır mısınız dedi bizde anlaşırız dedik. Eğer bu benim yasal hakkım ise neden bu yasal hakkımı kullanmayayım.  1 hafta boyunca çeşitli kişiler bizi arayarak mahkeme ve yasal haklarınızdan vazgeçin diye aradılar, çok şükür ki ailemiz dostlarımız bizim yanımızda oldu.  Fabrikanın yanında olan Bafra'nın ileri gelenleri bizi yasal hakkımızdan vazgeçirmek için ellerinden geleni yaptı. Biz Bafralıyız, Bafra'nın çocuğuyuz, ekmeğimize sahip çıkmak istedik.

İLKOKUL MEZUNU BİRİSİNE FABRİKAYI EMANET EDERSEN BÖYLE OLUR

300 kişiden 55 kişiye düşene kadar devamlı çıkış verdiler. O zamana kadar sesimiz çıkmadı eğilmedik diye bazı haber siteleri bizi suçlu duruma düşürüyor. O dönemde bugün çıkış sırası bizde mi diye düşünmekten yorulmuştum. Bu durumun buraya gelmesinin tek nedeni ilkokul mezunu birisini koca fabrikaya müdür yapmalarıdır" dedi.

Haber: Emre Şahinol

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum