Şimdi Kokarca Düşünsün!

Şimdi Kokarca Düşünsün!

Doğa Koruma ve Milli Parklar, Karadeniz’de kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için 800 sülün saldı.

A+A-

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi’ndeki kahverengi kokarca zararlı böceğiyle biyolojik mücadele kapsamında 800 adet sülünü sahaya bıraktı.

Tarım alanlarında büyük zarara yol açan kahverengi kokarca popülasyonunu doğanın dengesiyle kontrol altına almayı hedefleyen uygulamada, Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy Sülün Üretim İstasyonlarında özenle yetiştirilen sülünler, Ordu’nun Fatsa, Perşembe ve Çamaş ilçelerindeki ekosisteme salındı.

Fatsa ilçesi Sazcılar Mahallesi’ndeki programda konuşan DKMP 11. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Koç, “Bilimsel araştırmalar, sülünlerin kahverengi kokarcayı doğal besin kaynağı olarak kullandığını gösteriyor. Kimyasal mücadeleye alternatif olacak bu biyolojik yöntem başarılı olursa, uygulamayı bölgenin tamamına yaymayı planlıyoruz” dedi.

Uygulamaya Fatsa Kaymakamı Avni Kula, İl Tarım Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu ve diğer yetkililer de katılarak destek verdi. Yetkililer, sülünlerin korunması ve projeden maksimum verim alınması için çiftçilerin ve vatandaşların da duyarlı olmasını istedi. Olayla ilgili uzun vadeli takip ve laboratuvar analizleri sürüyor.

kokarca.pngkokarcaya-karsi-sulun-2.pngkokarcaya-karsi-sulun.pngsulun-002.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.