SESSİZ ÇIĞLIKLARIN SESİ OLDULAR

SESSİZ ÇIĞLIKLARIN SESİ OLDULAR

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, 19 Mayıs İlçe Müftülüğü ve 19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen sessiz çığlıkların sesi olalım programı 19 Mayıs Belediye Düğün salonunda kutlandı.

A+A-

Programa 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Yavuz Güner,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Abdullah Tekelier,19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Akdoğan, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı ile 19 Mayıs Müftüsü Emin Patan, daire amirleri sivil toplum kuruluşları katıldı.

19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan,”İlçe Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan imam hatiplerin ve Kur’an Kursu hocalarımızın Hamidiye İmam hatip Orta Okulu öğrencilerinin katılmış oldukları işaret dili eğitiminin sonunda neler kazandığını hep birlikte göreceğiz ”dedi.

Her Zaman Engelli Vatandaşlarımızın Yanındayız

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu “Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyada, engelli vatandaşlarımızı toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir unsurdur. Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden de engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli insanların var olan sorunları yalnızca kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu sorunu toplum olarak benimseyerek, çözümü aşamasında çalışmalar yapılması gerekmektedir.19 Mayıs belediyesi olarak bunun bilincindeyiz ve her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız her zaman devam edecektir. “dedi”.

Bu Etkinlikler Farkındalık Eğitimi

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, ” Engelliler haftası dolayısıyla yaptığımız bu etkinlikler, farkındalık eğitimidir. Etkinliğin amacı engelli kardeşlerimizle bir araya gelmek, bir birimizi daha iyi anlayabilmektir. Sahnede İşitme engelli kardeşimizin okuduğu Kur’an-ı Kerimi bazılarımız baktığı zaman anlayamadı, onu aynı durumda olanlar anladı.19 Mayıs Kaymakamlığı olarak engelliler haftasında engelli kardeşlerimize günlük hayatlarında nasıl yardımcı oluruz aynı düşünceyi, nasıl paylaşırız adı altında programlar yapacağız ”dedi.

Merhamet Etmeyene Merhamet Olunmaz

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, ”Çok programları katıldım ama bu program bir başka. Sağlıklı insanlar engellilerin bu ülkenin bir ferdi ve vatandaşı olduğunu asla unutmamalı. Parkta bile sağlıklı insanların engellilerden rahatsız olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Unutmayın sağlıklı olanlar, siz bir gün hesaba çekilecek ama o engelliler o hesaptan çok kolay kurtulacak. Bizim imtihanımız onlar olacak, merhamet etmeyene merhamet olunmaz, engelli kardeşlerimiz bu ülkede insan yerine konulmasını istiyor ”şeklinde konuştu.

Programda işaret dili ile 32 farz hutbe Kur’an’ı Kerim’den ayetler, anlatıldı.

sessiz-cigliklarin-sesi-oldular..jpgsessiz-cigliklarin-sesi-oldular.-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.