Üç Ayların Müjdecisi Regaip Kandili Bafra'da İhya Edildi

Regaip Kandili Bafra'da 15 Temmuz Şehitler Camii'nde ihya edildi .

Ramazan ayının habercisi olan Regaip Kandili münasebetiyle Bafra'da 15 Temmuz Şehitler Camii’nde düzenlenen kandil programına katılan Bafralılar hem kendileri için hem de İslam alemi için dua etti.


İslam ümmeti üç aylara girmenin sevincini yaşıyor. Regaip Kandili nedeniyle Bafra'nın birçok camisinde mevlit programları düzenlendi. Geceyi dualarla ihya etmek isteyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte camilerin yolunu tuttu.


Dolup taşan camilerde Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. İlahiler seslendirilerek Mevlid-i Şerif okundu. Salavatlar getirildi, dualar edildi. Kandilin önemine binaen kısa bir konuşma yapan Bafra İl Müftüsü Necmettin Kayar, bu gibi geceleri fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

“Allah’ım! Bize Receb ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur.” hadisini hatırlatarak sözlerine başlayan Kayar, “Allah’a rağbetin olması gereken bir geceyi idrak ediyoruz. Onun için de Regaip denmiştir. Allah’a yönelmek, Allah’a teslim olmak. Rabbimizin rızasına ermek için gayret sarf etmek. Allah’ın birer kulu olarak, Cenab-ı Hakkın nimetleriyle donattığı, bin bir çeşit lütfuyla bize ihsan buyurduğu kul olarak Rabbimize şükretmek, hamdetmek, bütün çirkefliklerden, sıkıntılardan, kötülüklerden, günahlardan arınmak için bol bol tövbe etmemiz gereken zaman dilimleridir bu geceler. Rabbim bu geceyi idrak etmeyi bize nasip etsin.” dedi.

BAFRA Haberleri