AYDIN ÖĞRENCİLERİMİZE DEVLET KATKILI STAJ İMKÂNI

Bafra İsmail Ahskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nin “GENÇİZ “ adlı proje toplantısında Bafra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aydın önemli açıklamalarda bulundu.

İşadamı Mehmet Kurt ile iş kadını Nezahat Şahin’in başarı öykülerini anlattığı toplantıda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aydın şunları söyledi:

“ Çok değerli iş adamları, iş kadınları, değerli meslekdaşlarım, sevgili öğrencilerimiz; Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Uygulama Merkezi’mizin Ticaret Odası’yla ortaklaşa yürüttüğü projeye öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Kusura bakmayın, toplantıya biraz geç kaldık.

Okullarımızı ziyaret ediyorduk. Milli Eğitim Müdürü’müz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başkanlığında Alaçam İlçe Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Ayrıca hepinize selamı var. Ben bu toplantının yapılmasında emeği geçen önce öğretmenlerimize,   okul   idaremize ve onlardan hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen Ticaret Odası Başkanlığı’na, İş-Kur Müdürlüğü’müze, çok değerli iş adamı ve iş kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Bizi her zaman destekleriyle yalnız bırakmayan özellikle Belediye Başkanı’mıza ayrıca teşekkür ediyorum. Milli Eğitim’in düzenlediği her faaliyete kendileri bizzat katılıyorlar. Onlara ayrıca çok teşekkür ediyorum.

İnşallah Mesleki Eğitim Müdürlüğü olarak da Bakanlığımız az önce iş adamları ve kadınlarımıza sorduğunuz sorular noktasında sürekli kendini yenileyerek cevap vermek istemektedir ve en son çıkan yasalarla birlikte şu anda biliyorsunuz özel sektörde özellikle meslek liselerine giden öğrencilerimizin staj noktasında büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Şu anda bundan sonraki çalışmalarımızda 2016- 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndan itibaren, devlet katkısı adı altında firmalarımıza da bu konuda yardımları olacak.

İnşallah dediğimiz gibi bu öğrencilerimiz, meslek liselerinde okuyan öğrencilerimiz ilerde bizim misafirlerimiz gibi büyük iş adamı ve iş kadın olacaklar diye düşünüyoruz. Biz onlara güveniyoruz. Güvenimiz sonsuz.

Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz bu konuda gerçekten yoğun bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah Allah onların emeklerini de boşa çıkarmaz. Ben daha fazla vaktinizi almayayım.

Hepinize çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. “

Oktay ZERRİN- Bafra

BAFRA Haberleri