SENDİKALAR ÖĞRETMENE ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ

SENDİKALAR ÖĞRETMENE ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ

Bafra'da Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları birlikte açıklama yaparak, öğretmenlere yapılan şiddeti protesto etti.

A+A-

Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu önünde toplanan Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri Türkiye’nin çeşitli illerinde öğretmenlere yapılan şiddeti kınadı. “Bakan Uyuma Öğretmene Sahip çık”, “Öğretmen Bakan İstiyoruz”, “Alo 147 Öğretmen Bıçaklandı”, “Okullarda Şiddet İstemiyoruz”, “Mobinge Hayır, Şiddete Hayır” şeklinde ellerinde dövizler taşıyan öğretmenler, meslektaşlarına yapılan şiddeti protesto etti.
Eğitim Bir-Sen Bafra Şube Başkanı Hamdi Yıldız yaptığı konuşmada, “Öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp olayları biz eğitimcilerin sabrını taşırmıştır. İnsanların kendi çocuklarına bile gereken sevgiyi göstermekte zorlandığı bir ortamda, 50-60 kişilik sınıflarda her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, daha iyi eğitim almaları adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize uygulanan şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Eğitimciler olarak, öğretmenlerimizin, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları adına mücadele verirken, hayatlarını riske edecek derecede şiddete maruz kalmasından son derece kaygılıyız. Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı açıklamalarla ve uygulamalarla sürekli öğretmenleri hor gördüğü atmosfer; bu şiddet dalgasına ivme kazandırmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarıyla öğrenciyi, veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmelidir” dedi.
Öğretmenlere yapılan şiddeti kınayan Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı Tacettin Koca da yaptığı konuşmada, “Eğitim çalışanları bu toplumun aynasıdır. Öğretmene şiddetin son bulmasını istiyoruz. Bu tür eylemleri hangi sendika yaparsa yapsın her yapılan eyleme katılacağımızı bildiriyoruz” diye konuştu.
850 bin üyesiyle meslek gurupları içersinde en büyük guruba sahip olduklarını söyleyen Eğitim-İş Bafra Şube Başkanı Suat Özkolay, “Bugün Bafra’da bir ilk yaşanıyor, hangi görüşten olursa olsun, hangi sendikadan olursa olsun tüm arkadaşlar yeri geldiğinde bir araya gelinebildiğini göstermiştir. Bu belki de milattır. Bundan sonra daha toplu eylemlerle bir araya gelebileceğimizi, genel merkezler ne düşünürse düşünsün bir araya gelebileceğimizi tüm topluma göstermeliyiz. Öğretmenler olarak yeri geldiğinde tek bir yumruk olduğumuzu tüm topluma göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

20120430aw000326_01.jpg20120430aw000326_02.jpg20120430aw000326_03.jpg20120430aw000326_04.jpg20120430aw000326_05.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.