Selemelik Mahallesinde Cumhuriyetin 100.yılı Çoşku ile kutlandı

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Selemelik Mahallesinde geleneksel Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl daha görkemli kutandı.  

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Selemelik Mahallesinde geleneksel Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl daha görkemli kutandı.  
Bafra İlçesine bağlı Selemelik Mahallesi Muhtarı  Nurettin Özden ve yönetiminin büyük gayreti ve organizesi ile mahalle halkının büyük destek vermesiyle birlikte büyük bir coşkulu kalabalık eşliğinde Cumhuriyet Bayramının 100.yılı kutlamaları yapıldı.
Bafra’da Selemelik   Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni öncesinde çeşitli ikramlarda bulunuldu. Türk Bayrakları dağıtıldı. İkramların peşinden ise davul zurna eşliğinde Cumhuriyetimizin 100.yılı dolayısı ile kutlandı.
Selemelik Mahallesindeki Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Selemelik Mahallesi Muhtarı  Nurettin Özden yaptığı konuşmada,
‘’İlk başta Selemelik Mahallemizde düzenlediğimiz Cumhuriyet Bayramımızın 100.yılı kutlama programına katılan Bafra Protokolüne ve diğer katılımcılara, saygıdeğer Selemelik Mahallesi sakinlerine çok teşekkür ediyoruz. Binbir emek ve fedakârlıkla kazandığımız, halkın halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. 
Cumhuriyet vatandaşlık  ortak paydasında herkesin eşit haklara sahip olduğu rejim demektir. Cumhuriyet sayesinde bu ülkede kimse doğumu veya soyu nedeniyle bir diğerinden üstün değildir. Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Halkımız büyük güçlüklerle eline aldığı bu hakkını da kimseye bırakacak değildir. Cumhuriyet demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Cumhuriyet, birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet yoksulluğu bitirme, bu ülkenin bütün vatandaşlarına insanlık onuruna yaraşır bir hayat sunma mücadelesidir. Cumhuriyet mağdurların beklediği hak, mazlumların beklediği adalet,  kim olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların umududur. Cumhuriyete sahip çıkmak, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi, adaletin simgesi olmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakarlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet.’’diyerek sözlerini tamamladı
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen Cumhuriyetimizin 100.yılı dolayısıyla ilgili konuşmalar yaparak vatandaşların bayramlarını kutladılar.
Konuşmaların peşinden ise Selemelik   Mahallesi sakinleri davul-zurna eşliğinde Rumeli havaları ile halay çekerek gece geç saatlere kadar Cumhuriyet kutlamalarına devam etti. 
Selemelik  Mahallesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.yılı kutlama programına Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar,  siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve diğer katılımcılar  burada vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. 

 

Selemelik köyü öyle bir cumhuriyet kutladı ki izlemeye doyamadık

Selemelik köyü öyle bir cumhuriyet kutladı ki izlemeye doyamadık

Selemelik köyünde Cumhuriyetin 100. yılı harika gösteriler ile kutlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.