Şehit ve Gazileri Unutmadılar

Şehit ve Gazileri Unutmadılar

İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) “Bayrakla Dertleşenleri, Toprakla Birleşenler” isimli şehitleri ve gazileri anma programı düzenleyerek, Samsunlulara anlamlı bir gece sundu.

A+A-
Şehitleri için duyarlı binlerce Samsunlu, İSDEF’in organize ettiği şehitleri ve gazileri anma programında bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen duygu yüklü gece, güzel Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, tasavvuf müziği, semazen ve mehteran gösterisi, şehitliği anlatan tanıtım videosu yer aldı. Şehitlerle ilgili şiirlerin okunduğu gece, Duyguların sel olduğu gecede, Samsunlular gözyaşlarını tutamadı. Gecede bir konuşma yapan İSDEF Başkanı Bahri Gökmen, düzenlenen programda yaptığı konuşmada,  “Biz Edirne’den Kars’a bu vatanın asil evlatlarıyız. Bu asil millet terör belasından çok canlar verdi. Yüreğimiz yandı. Gözyaşı döktük, yüreklerimiz yandı. ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.’ Bizi bu teselli etti. Bu millet, aziz şehitlerimizi unutmayacak. Yaşadıklarımız gösteriyor ki, bir birimize daha çok sarılma zamanı. Samsunlu olarak tıpkı 19 Mayısta olduğu gibi, önder ruhumuzu aynı şekilde göstereceğiz" dedi.Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tüm şehitlere başsağlığı dileyerek; “ Bu gecenin düzenlenmesinde emeği gecelere teşekkür ederim. Bu gecedeki birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Umarım birlik ve beraberliğimiz tüm İslam alemine hakim olur. Milli Mücadelenin şehri Samsunun evlatları vatan uğuruna her göreve her daim hazırdır. Milli Mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin ilk kıvılcımlarının yakıldığı Havza bu gururu her zaman taşıyacaktır ve taşımaktadır.Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler dilerim.” Dedi.Konuşmanın ardından HADEF Genel Başkanı Enver Şahin tarafından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’e bayrak hediye edildi.Program sonu, şehit ailelerine ve emeği geçenlere günün anısına tablo takdim edildi.Geceye Havza Belediye Başkanı Av. Murat İKİZ, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, HADEF Genel Başkanı Enver Şahin, davetliler ve çok sayıda Samsunlu katıldı.

sehit-ve-gazileri-unutmadilar-1.jpgsehit-ve-gazileri-unutmadilar-2.jpgsehit-ve-gazileri-unutmadilar-3.jpgsehit-ve-gazileri-unutmadilar-5.jpgsehit-ve-gazileri-unutmadilar-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.