Sebze fideleri toprakla buluşturulmaya başladı

Sebze fideleri toprakla buluşturulmaya başladı

Seracılığın başkenti, Hazır Fideciliğin Beşiği, Antalya’nın Serik İlçesi Kayaburnu Köyünde faaliyet gösteren, Kayaburnu Fidecilik Tic. ve San. Ltd. Şti. Müşteri ve Sipariş Teslimat sorumlusu Zehra Konak,

A+A-

yaklaşık 60 gün önce çimlenmeye bıraktıkları Kavun-Karpuz ve diğer sebze tohumlarının toprakla buluşturulma boyutuna geldiğini, örtü altı sebze üreticileri tarafından sipariş edilen fidelerin dikilmek üzere Antalya ve Adana bölgesi üreticilerine teslim edilmeye başladığını söyledi.

Kayaburnu Fidecilik Tic. ve San. Ltd. Şti. Fide Üretim Tesisleri Üretim Müdürü Ziraat Mühendisi Osman Doğan, aşılı ve aşısız yani düz fide olmak üzere iki ayrı fide üretimi yaptıklarını, Doğan, "Tesislerimizde Kavun, Karpuz, Domates, Biber fide çeşitlerinin yanı sıra, Salatalık, Patlıcan ve Kapak üretiyoruz. Yaza hazırlık olan yazlık dediğimiz dikimler Antalya ve Adana bölgelerinde başladı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında teslim edilmek üzere Karadeniz ve Anadolu’nun değişik bölgelerinden fide siparişlerini almaya başladık” dedi.

Osman Doğan, Üretim tesislilerinde yılda 40 milyon sebze fidesi üretimi yaptıklarını kapasitesine sahip olduklarını, Fide siparişi verecek çiftçilerin Aşılı fide için 65-70, Düz aşısız fide içinde 30-35 gün önceden başvurmaları gerektiğinin de sözlerine ekledi.

Öte yandan Bafra ovasında bu yıl 30.000 dekar alanda yaklaşık 10 milyon yazlık hazır sebze fidesinin toprakla buluşması bekleniyor. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.