SASKİ Salıpazarı'nda kanalizasyon döşüyor

SASKİ Salıpazarı'nda kanalizasyon döşüyor

SASKİ 1 Yılda 20 kilometre kanalizasyon hattı döşedi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Salıpazarı ilçesine 1 yılda 20 kilometre kanalizasyon hattı döşedi. 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, ilçede SASKİ tarafından devam eden alt yapı çalışmalarını, SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Muhlis Yeşilyurt ile inceledi. Başkan Akgül ile Yeşilyurt, devam eden ve tamamlanan kanalizasyon çalışmaları ile alt yapı çalışmaları sonucu bozulan, cadde ve sokaklara yaptırılan kilitli taş (parke) imalatları hakkında, inşaat firması yetkililerinden bilgi aldı.
İlçelerinin yasa ile Büyükşehir sınırlarına bağlandıktan sonra, alt yapı yatırımlarının hızlandığını belirten Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “İlçemizin kanalizasyon ve yağmur suyunda çok büyük alt yapı sorunlarımız vardı. Alt yapı sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a ilettik. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın katkıları ile 1 yıl önce yapılan protokol ile İller Bankası ve SASKİ Genel Müdürlüğü işbirliği ile 6 milyon 500 bin liralık maliyetle, Salıpazarı Kanalizasyon İnşaatı Projesi start aldı” dedi.
Vatandaşların altyapı yatırımlarından çok memnun olduğuna dikkat çeken Başkan Akgül, “SASKİ tarafından yapılan alt yapı çalışmaları ile Salıpazarı ilçemiz adeta şaha kalktı. İlçemiz, altyapı yatırımları ile adeta oya gibi işleniyor. Salıpazarı’na yapılan yatırımları için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Salıpazarı ilçesinin alt yapısına neşter vurduklarının altını çizen SASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Muhlis Yeşilyurt ise, “Salıpazarı ilçesinde, 1 yıl içinde 20 kilometre kanalizasyon şebekesi hattı yapıldı. Şebeke hattı imalat çalışmaların da, 150’lik, 200’lük, 300’lük ve 400 borular kullanıldı. Salıpazarı için yağmur suyu alt yapı projesini de, 1 ay içinde başlatacağız. İlçeye 4 kilometre yağmur suyu hattı döşenecek” açıklamasını yaptı.
Salıpazarı’nın alt yapı çalışmalarında, işlerin takipçisi olacaklarını kaydeden Yeşilyurt, “Salıpazarı ilçemizi modern hele getirmek için, elimizden geleni yapacağız. Alt yapı çalışmaları sonucu bozulan cadde ve sokakları da, kilitli taşlar (parke) döşeniyor. Samsun’un ilçelerini modern hale getirmek için, ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.
Salıpazarı’nda yapılan alt yapı çalışmalarını inceleme gezisine ayrıca, İller Bankası yetkilileri, Salıpazarı Şube Müdürü Cengiz Kocabaş, Salıpazarı Bölgesi Sorumlusu Çevre Mühendisi Erdal Kahraman ve imalatları yapan inşaat firması yetkilileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.