Sarıcaoğlu;15 Temmuz bir milattır

Sarıcaoğlu;15 Temmuz bir milattır

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine Türk milletinin çok güzel bir cevap vererek destan yazdığını söyledi.

A+A-


Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından bu süreç ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarıcaoğlu, “15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine milletimiz çok güzel bir cevap vererek destan yazdı. Esasen 15 Temmuz 2016 yüce Türk milletinin yazmış olduğu tarihi bir destandır. Savunmasız insanlara ateş açmak gibi bir adilik yapan satılmış hainler bazı şeyleri atladılar. Bunlardan birincisi Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşuyla bütün olumsuzluklara rağmen bir telefon görüşmesiyle vatandaşı sokağa ve hava limanlarına davet etmesi, bir diğeri de bu milletin gücünü atlamışlar. Bu önemli iki unsur bu hain darbe girişimini alt üst etti. Türkiye Cumhuriyet’inin tarihini bir kez daha okumaları gerekiyor. Bizim insanımız bu zamana kadar tüm savaşlarda eline ne geçtiyse bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak bir karış dahi toprak parçasını düşmanlara vermemek için var gücüyle mücadele etmiştir. Bu yaşanılan alçak, hain darbe girişiminde üzülerek söylemek istiyorum ki çok sayıda vatan evladımız şehit olmuştur. Rabbim onları cennetin en güzel köşesine koysun. Bu yaşanılan acı olayda çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Allah, demokrasi gazilerimize de tez zamanda ayağa kalkma fırsatı versin. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla binlerce insan meydanlara indi ve bu hain darbe girişimine dur dedi. 1950-1960 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet’inin Başkanlığını yapmış Adnan Menderes’e ve arkadaşlarına sahip çıkamayan bu millet bu sefer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı size vermeyeceğiz, dedi. Bu darbe girişimi sadece ‘A’ partisine ‘B’ partisine ya da ‘A’ kişisine ‘B’ kişisine yapılmış bir girişim değildir bu tüm millete yapılmış bir darbe girişimidir. Bunu asla unutmayalım. Tüm Türkiye milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak adına meydanlara indi ve darbe girişimine dur dedi. Haince bir hareketle darbe girişiminde bulunarak milli birliğimize ve beraberliğimize kast eden vatan hainleri hak ettikleri cevabı yüce Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden almıştır. Bu süreçte milli bir mücadele vererek demokrasimize sahip çıkan Kavaklı hemşehrilerimiz de tarihteki onurlu ve şerefli yerini almıştır. Kavak ilçe halkı olarak bizler de bu süreçte elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştık. Demokrasi nöbetlerimizle ve yüksek sesle tepkimizi dile getirdik” dedi.
Sarıcaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli iradeye ve demokrasimize onurlu ve dik duruşuyla yürekten sahip çıkan aziz Türk milletimize, Samsunlulara ve tüm Kavaklı hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Kutsal vatanımız için demokrasi adına şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar, ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletimize başsağlığı dilerim. Tüm halkımıza geçmiş olsun diyor, tarihi birlik ve dirlik direnişini kutluyorum."

saricaoglu;15-temmuz-bir-milattir.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.