SAMSUN’UN 2. ÜNİVERSİTESİ AÇILDI

SAMSUN’UN 2. ÜNİVERSİTESİ AÇILDI

Canik Başarı Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımı ile düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

A+A-

Fehmi Yıldız Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu mini bir konser verdi. Törenin açılış konuşmasını Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir yaptı. Bekdemir konuşmasında, bilgi toplumunun gereklilikleriyle donatılmış, ülkesine faydalı bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini, üniversitelerin, milletleri parlak geleceğe taşıdığı inancıyla yola çıktıklarını belirtti. Canik Başarı Üniversitesi'nin daha deneyimli ve donanımlı, kendi kültürünü özümseyen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediğini ifade eden Prof. Dr. Yunus Bekdemir, “Bizi biz yapan değerlerle dünyadaki yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyoruz. Eğitimimizin daha fazla uygulama ve profesyonel hayat, daha fazla sanayi işbirliği ile yürümesini arzu ediyoruz. Bu süreçte eğitim öğretim müfredatımızı ona göre gözden geçiriyoruz. Öğrencilerimizin gelişimlerine ait teknik detayları, özellikle yetenekleri çerçevesinde kullanmaya dikkat ediyoruz” dedi. 
Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Karabacak, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da birer konuşma yaptığı törende son olarak kürsüye gelen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun birçok alanda gelişme içerisinde olan bir kenttir. Kendisine hedef olarak koyduğu birçok sektörde önemli çalışmaları yürüten bir kenttir. Bu anlamda birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde önceki yıllardan itibaren başlayan ve devam eden önemli çalışmalar yürütülen bu kentte belirli sektörlerde önemli çalışmalar yapılıyor. Samsun bir tarım kenti, turizm kenti ve sağlık kenti olarak kendisini görüyor. Bu kavramlara ticaret kenti kavramının da yanında, önümüzdeki süreçte artık son yıllarda çok önemli bir yatırım alarak kendisini öne çıkardığı spor kenti olma yolunda da önemli mesafeler alıyor. Bir başka önemli noktada benim kanaatime göre Samsun bir eğitim kenti olma yolunda da çok önemli bir mesafe alıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitemiz 42 bine ulaşan öğrenci sayısıyla Türkiye’deki sayılı üniversitelerden birisidir. İlk açıldığı yıl 350’ye yakın öğrenciyi alan bir Başarı Üniversitesi bugün yola çıkıyor ve eğitim ve öğretime başlıyor. Samsun önümüzdeki dönemde eğitim alanında da eğitim kenti olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyor. Samsun’da belirli sektörlerde önemli çalışmalar yine bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde gerçekleştirildi. Turizm master planı, tarım master planı, lojistik master planı tamamlandı. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalarla ilgili olarak ortaya konacak yeni projeleri de hep birlikte yapma gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. 
Konuşmalardan sonra Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, "Değişen Dünya" başlıklı ilk dersi verdi. Verilen dersin ardından Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a ebru sanatı işlemeli bir tablo hediye etti.
Törene ayrıca Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kur.Kd.Alb. Mehmet Zeki Bodur, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.