SAMSUNU HALK OYUNLARI İLE TANIYACAK

SAMSUN'U HALK OYUNLARI İLE TANIYACAK

Ulusal ve Uluslararası alanda birçok başarıya imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, aynı anda iki farklı ülkede davet edildikleri festivallere katılarak

A+A-

Samsun'u ve Türk kültürünün en önemli araçlarından biri olan Türk halk oyunlarını sergileyecekler. 
İlk olarak Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden biri olan Almanya'nın Kiel kentine gidecek ekip 35 kişilik kadrosuyla 6 farklı yöre oyunu ile ilgililere görsel şölen yaşatacak. Birçok ülkenin katılım yapacağı ve Avrupa'nın önemli festivalleri arasında yer alan "Kieler Woche" Uluslararası Halk Dansları Festivali 22 - 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yine Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden biri olan yavru vatan KKTC'nin İskele şehrinde 25 Haziran 03 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan ve yine birçok ülkenin katılım yapacağı 18. İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılacak. 40 kişilik ekip başta Samsun yöresi oyunları olmak üzere 6 farklı yöre oyunu ile festivalde Samsun’u temsil edecek.
Ekip festivalin başlamasının ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar düzeyinde bir takım ziyaretlerde bulunacak. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi, eylül ve ekim aylarında Yunanistan ve Rusya'da bulunan kardeş şehirlerin festivallerine de katılarak ve Samsun’un tanıtımına önemli katkıda bulunacak.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.