SAMSUNLU BESTECİDEN BAFRALI ŞAİRE YENİ BİR BESTE

SAMSUNLU BESTECİDEN BAFRALI ŞAİRE YENİ BİR BESTE

Samsun Ayvacık doğumlu olup aslen Bafralı ve kızının işi nedeniyle Samsun Atakum' da ikamet edenemekli öğretmen, şair, yazar ve gazeteci Oktay ZERRİN' in bir şiiri daha bestelendi.

A+A-

Zerrin' in sözlerini yazdığı şiiri " Hep Sen Kokuyor "u Rast Makamı' nda besteleyen Samsunlu bestekar Şahin ÇANGAL " Bu yepyni bestemin  provası dersanede, dersarasında yapıldı. Sağolsun, besteci dostum Erdem AVCI hasta olmasına rağmen uduyla; ben de sesim ve bestemle, Oktay ZERRİN hocamda güftesiyle esere renk kattı. Yeni şarkımız hayırlı olsun. " dedi. İşte Samsun ve Bafra imzalı o beste:

http://www.dailymotion.com/video/x637pml

BESTEKAR ŞAHİN ÇANGAL KİMDİR

O1.Nisan 1947-Samsun doğumlu, TRT TSM Repertuarı'nda olan, yorumlanan birçok besteleri ve şarkı sözleri mevcuttur. Ayrıca yarışmalarda da bir çok ödülleri vardır. Bunlardan bazıları Bursa Erdinç Çelikkol TSM Beste Yarışması'nda sözü Samsunlu Ömer Umutlu'ya, müziği kendisine ait olan " Gel ''adlı şarkısı, Adana Altın Koza Beste Yarışması'nda sözü ve bestesi kendine ait: '' AŞK DİLENCİSİ '' daha sonra bu şarkı TRT Radyo Nağme'de Sanatçı Mehmet ÖZKAYA' tarafından yorumlanmıştır.

 Yine TRT Repertuarında sözü bestesi kendisine ait olan olan ''YAKACAK'' adlı şarkısı da Sanatçı Gökhan SEZEN tarafından Ankara TRT ARI Stüdyosu'nda kendisinin de misafir olduğu ilk defa canlı yayında yorumlanmıştır. Hala ilgiyle ve severek dinlenilen şarklarının başında gelmektedir. 

 Bazı şiirlerini, Selahattin SAĞLAM, Cengiz CERMEN, Hatice Sevtap BAYRAKTAR, Erol ÖZBAYRAM, Erdem AVCI, Yılmaz SAYLIK,Bülent ÖZBAYRAM, Osman ERGEN, Kemal KOSİF gibi Samsunlu bestekarlarımız tarafından da bestelenmiştir.

 Sözü Faruk Yalın'a ait ' ÇİÇEK '' adlı bestesi de İstanbul TRT Sanatcısı Cavit TANÜREK tarafından band yapılmıştır. 2007 Yılı Amasya 3. ALTIN ELMA Türk Müziği Beste Yarışması'ndanda Müziği Cavit ERSOY'a, sözü kendisine ait: '' SÖYLE HAYDİ SÖYLE '' TRT Sanatcısı Alp ARSLAN'ın seslendirmesi sonucu 3.lük Ödülüne layık görülmüştür.

Daha sonraki yarışmalarının birinde de yine Amasya'da sözü ve müziği kendisine ait '' GİTME '' adlı şarkısı da TRT Repertuarı'na girmeyi hak kazanmıştır. Ayrıca, TRT Sanatcısı Melihat GÜLSES'in '' HÜZNÜN HİKAYESİ '' adlı CD/Albümü'nde yorumlamış olduğu sözü Dr. Hüsamettin OLGUN'a ait ' BİR LODOS GİBİ ESTİ ' isimli Hicaz bestesi de ilgi gören şarkıları arasındadır.

 TRT Arşiv Serisi TSM CD/Albümü: '' MÜZİK DEMETİ 3 ' de ise; sözü Nesli KOCA'ya ait '' GECELER '' adlı şarkısı yorumlanmıştır. 23 Mayıs 2009 tarihinde, Türkiye Geneli'ni kapsayan ve Samsun AKM' de yapılan '' 1 9 Mayıs Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında ' Jüri üyeliğinde de bulunmuştur. 2013'de TRT Müzik'te, TRT Sanatcısı Ahmet Kadri RİZELİ tarafında hem bestelenen hem de yorumlanan sözü kendisine ait '' Yalanmış, Masalmış Sözlerin Yalan '' adlı TANGO' su da canlı olarak yayınlanmıştır.

Haber Gazetesi başta olmak üzere basında, dergilerde muhtelif yazıları yayınlanmıştır. İlk olarak Dr. Aslan ÇINAR ve Taner ÇAĞLAYAN'ın destekleriyle; Samsun SSK Bölge Müdürlüğü TSM Korosu'nu kurmuş olup, Samsun Valiliği İl Kültür Müdürlüğü'nün yayını olan '' Geçmişten Günümüze Kültür Değerleriyle SAMSUN '' adlı kitabında '' 1997'de haber yapılmıştır.

Şu anda da ilk defa oluşan ADD TSM Korosu'nu şefliğini yapmaktadır. Halen de birçok Kültür-Sanat Etkinlikleri içersinde olan bestekar Şahin ÇANGAL, uzun zaman; Atletizm Ulusal Milli Hakemi olarak da görevyapmıştır.

Çangal,evinin haricinde uğramadan yapamadığı, Samsun Emel Müzik Merkez'inde, Çiflik'te ve ayrıca özel diksiyon dersi verdiği öğrencileri ile sürdürmektedir.

2017 ANTALYA ALTIN NOTA BESTE YARIŞMASInda '' Sen Yoksun Yanımda ''adlı Hüzzam bestesi ile 333 eser arasında 2. lik ödülü de alarak büyük bir başarıya daha imza atmış olup sanatçımız uzun yıllar MESAM asil Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Haber Merkezi- Bafra

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.