Samsun'da Saski Vatandaşa Geri Ödeme Yapıyor

Samsun'da Saski Vatandaşa Geri Ödeme Yapıyor

Samsun'da suya yapılan zammı mahkeme iptal ederken, SASKİ ise karar sonrası vatandaşlardan zamlı tarife ile alınan ücretleri geri ödüyor.

A+A-

31 Mart yerel seçimleri sonrası Samsun'da içme suyu ücretlerinde yapılan tarife değişikliği kamuoyunda 'Zam' olarak gündeme gelmişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi ise yapılan düzenlemenin, eski belediye başkanı Zihni Şahin döneminde yapılan yüzde 15'lik indirimin iptal edilmesi ile ilgili olduğunu savunmuştu. Zihni Şahin döneminde suya yapılan yüzde 15'lik indirim nedeniyle SASKİ'nin ciddi zarar ettiği açıklanmıştı.

İPTAL EDİLMESİ İLE İLGİLİ DAVA AÇILDI

Samsun'da içme suyuna uygulanan yüzde 15'lik indirimin geri alınması ile birlikte faturalara her ay TEFE-TÜFE oranında artış yapılması kararlaştırılmıştı. Avukat Arzu Sabuncu, suya uygulanan TEFE-TÜFE'nin ve artışların iptal edilmesi isteme ile dava açtı.

Açılan dava sonucunda mahkeme su faturalarına yansıyan artışlarda hakkaniyet olmadığı görüşü ile, uygulanan artışları iptal etti. İptal kararı sonrası SASKİ vatandaşlardan zamlı tarife ile alınan ücretleri geri iade etmeye başladı. SASKİ faturalarında 'Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin kararı ile bu faturalarda tarafınıza iade tanımlanmış olup, ödeme esnasında düşülecektir' yazıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.