Samsun'da Orman Yangınlarına Karşı Temizlik Seferberliği
Samsun’da orman yangını riskine karşı başlatılan temizlik seferberliğinde, protokol üyeleri, kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte yanıcı atıklar toplandı. Çalışmalar tüm ilçelerde eş zamanlı yürütüldü.
Samsun'da, olası orman yangınlarına karşı riskli bölgelerde başlatılan temizlik seferberliği kapsamında, yüzlerce yanıcı madde toplanarak ormanlık ve mesire alanları yangına karşı daha güvenli hale getirildi.
Samsun Valiliği koordinesinde düzenlenen eş zamanlı temizlik etkinliğinde kamu kurumları, belediyeler ve gönüllüler görev aldı. Atakum Alanlı Ağaçlandırma Sahası’nda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Atakum Kaymakamı Murat Bulacak, Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay ve kurum temsilcileri katıldı.
Cam ve plastik şişeler, kuru otlar, dal parçaları gibi yanıcı maddeler alandan toplanarak uzaklaştırıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi ekipleri tarafından fazla uzayan otlar da temizlenerek yangın riski azaltıldı.
Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, “İnsan kaynaklı orman yangınlarını önlemek elimizde. Bugün Samsun’un birçok noktasında aynı anda bu temizlik faaliyetlerini gerçekleştirerek farkındalık oluşturmayı amaçladık. Sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın talimatları doğrultusunda bu çalışma tüm ilçelerde yapılıyor” dedi.
Örtü temizliği çalışmaları Samsun genelinde birçok noktada gerçekleştirildi. Bu alanlar arasında;
– Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü Etkinlik Alanları
– Tepebölmesi Orman Parkı
– Atakum Alanlı Ağaçlandırma Sahası
– Bafra Asar Mahallesi Kapıkaya Festival Kamp Alanı
– Çarşamba Denizler Mahallesi
– Kavak Karga Mahallesi
– Kavak OSB üzeri piknik alanı
– 19 Mayıs Aydınlar Mahallesi
– Salıpazarı Göne Piknik Alanı
– Terme Yalı Orman Parkı
– Vezirköprü Çabutlu mevkii
– Yakakent Çamgölü Orman Parkı yer aldı.
Samsun Valiliği, vatandaşlara ormanlık alanlarda dikkatli olunması ve yangına sebep olabilecek atıkların çevreye bırakılmaması konusunda uyarıda bulundu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.