SAMSUN'DA FARKLI SENARYOLAR

SAMSUN'DA FARKLI SENARYOLAR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışın kızıştığı son günlerde gündeme düşen eski Bayındırlık bakanı Mustafa Demir ismi gündeme bomba gibi düştü.

A+A-

 Büyükşehir belediye başkanlığı için ismi gündeme düşen eski Bayındırlıkk Bakanı Mustafa Demir,aday olacak mı? sorusu üzerine "analiz gazetsinde çıkan haberde böyle bir şeyin olmadığını söylemişti." Dün ise yine Samsun'da yayın yapan yerel bir basın yayın organı Demir'i resmen aday ilan etti.

Temayül yoklamalarına kadar hızlı seyreden siyasi kulisler AK Parti’de ilçe temayülleri yapılınca ortalığı sessizlik aldı. AK Parti’de Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için temayül yapılmaması parti tabanında şaşkınlık yaratsa da son 3 gündür parti tabanında ve parti teşkilatlarında dillendirilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir gündeme bomba gibi düştü.

zihni-sahin-003.jpg


HALKIN SEVDİĞİ İSİM ZİHNİ ŞAHİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” projesine uygun bir profil olarak öne çıkan ve kısa sürelik Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde tüm il ve ilçeler kapsamında STK’lar, parti tabanı ve vatandaş ile iyi diyaloglar kuran ve AK Parti belediyeciliğinin parti tabanına ve vatandaşa yansımalarında sorunlar görülen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sonrasında eksiği hızlı bir şekilde kapatan ve ilişkileri güçlendiren Zihni Şahin sesini ve icraatlarını AK Parti Genel Merkezine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıramadı.

untitled-1(924).jpg

MUSTAFA DEMİR ADAY ADAYI BAŞVURUSU YAPMAMIŞTI

Eski bakan Mustafa Demir’in kulislere ilk düşmesi ardından “Aday adayı bile olmadı!” söylemleri dillendirilse de lobi çalışmaları ile isminin AK Parti Genel Merkezine bakanlığı döneminde ilişkide olduğu İstanbul’da ki iş dünyası üzerinden Genel Merkez bağlamında çalışmalar yapılıyor.

yusuf-ziya-yilmaz.jpg

YUSUF ZİYA YILMAZ, ZİHNİ ŞAHİN’İN ALEYHİNDE ÇALIŞTI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığından milletvekili olmak için istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz, Zihni Şahin’in göreve gelmesi sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesinde paralel bir başkanlık oluşturma ve gölge başkanlık yapma derdine düştü. Yusuf Ziya Yılmaz gerek ekibi gerek ize devam eden takip ettiği iş ve işlemler üzerindeki etkinliğini devam ettirmek istemesine rağmen Zihni Şahin bu duruma izin vermemişti.

KAYNAK:Gercektaraf

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.