Samsun'da eğitim camiası endişeli

Samsun'da eğitim camiası endişeli

Samsun'da eğitim sendikalarının temsilcileri yüz yüze eğitime geçiş sürecinde endişelerinin devam ettiğini belirterek, üst düzey tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

A+A-

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Eğitim-Sen Sendikası Başkanı Arzu Topaloğlu ve Eğitim-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı ve Birleşik Kamu İş Samsun İl Temsilcisi Rüstem Kara, salgın nedeniyle  yüz yüze eğitime geçiş sürecinde  tedbirlerin artılması gerektiğini ve okullara hijyen ve temizlik konusunda bütçe ayrılmasın gerektiğini söyledi.

Türkiye'de okullar ilk önce okul öncesi ve 1. sınıflar için açılmıştı. Bakanlığın yayınladığı ders saatleri ve yönergesi doğrultusunda açılan okullara, daha sonrasında 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflar gitmeye başladı. Bugün 5. ve 9. sınıfların okula başlamasıyla birlikte sadece 6, 7, 10 ve 11. sınıflar yüz yüze eğitime başlamamış olacak. Kalan sınıflar için okulların 23 Kasım'da açılacağı tahmin ediliyor.

EKSİKLİKLER VAR 

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, okullarda maske ve temizlik konusunda eksiklikler olduğunu belirterek, "Dolasıyla il milli eğitim müdürlüğünün eksik olan personellerinin tamamlanmasıyla ilgili, milli eğitim bakanlığınında Türkiye genelinde personel eksiliği noktasında tekrar bir adım atılması gerekiyor. Hijyen ürünleri alabilme noktasında okulların,okul aile birliklerin bütçelerinin sıfırlanmış olmasından dolayı bir sıkıntı var. Kendi imkanlarıyla bunu temin etmekte zorluk çekiyorlar . Bu yönde de okul bazlı bütçelerin yeniden oluşturulması, okullara gönderilmesi gerekiyor. Öğretmenler arkadaşlarımız nöbet görevlerini yerine getiriyor.     Bu anlamda  sürekli uyarılarda bulunuyor. burada sadece diğer hususlara dikkat edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BÜTÇE AYRILAMIYOR 

Eğitim-Sen Sendikası Başkanı Arzu Topaloğlu her kademeli eğitime başlanıldığında endişenin daha da arttığınu belirterek, " Her kademe açılışında bizim duygu ve düşüncemiz endişeyle başlıyor. Biz birde yakın zamanda okullardaki temsilcilerimizi arayıp okullarda yeteri kadar önlem alınıp alınmadığına dair ufak bir çalışma yaptık.  Burada gördüğümüz eksiklik devletin yeteri bütçe ayırmamasından kaynaklı. Arkadaşlarımız temizlik personeli olmadığı için kendi ceplerinden para vererek temizlik işlerini yapacak personeli bulduklarını söyledi. Bu dönemde olmaması gereken bir durum.  Gerçekten bir de vakaların bu kadar arttığı bir dönemde tabiki hem eğitim emekçileri açısından, hemde öğrencilerimiz açısından bizleri ciddi anlamda endişelendiriyor" dedi. 

O KONUMDA DEĞİLİZ 

Eğitim-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı ve Birleşik Kamu İş Samsun İl Temsilcisi Rüstem Kara okullarda vaka görülmeden sağlık taramalarının sürekli yapılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: " Biz eğitim-öğretimde bütün okullarımızda diğer sınıflarında açılabileceği henüz o durumda değiliz. Yani orta 1 ve lise 1 öğrencileri için eğitim-öğretim bir deneme olacak, öyle görülüyor. Dolasıyla bu süreci sağlıklı atlatmamız lazım. Ben bütün Öğretmenlerimize-eğitim çalışanlarımıza sağlıklı bir ortam eğitim-öğretim yapmaları için elimizden geleni yapmalıyız diyorum.
İllaki salgının olmasını beklememek lazım. Bu konuda hazırlık olmak gerekir. Okullarda müdürden öğretmenine kadar birçok  görev düşüyor."

Kaynak: samsungazetesi

egitim1.jpgegitim2.jpgegitim3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.