Samsun'da Direksiyon Sınavında Kaza! Yol kenarına Devrildi

Samsun'da Motorlu Taşıt Sürücü sınavında direksiyon hakimiyetini kaybeden aday sürücü yol kenarındaki çalılığa devrildi.

A+A-

Samsun'da Motorlu Taşıt Sürücü sınavında direksiyon hakimiyetini kaybeden aday sürücü yol kenarındaki çalılığa devrildi.

samsunda-direksiyon-sinavinda-kaza-yol-kenarina-devrildi.jpg

Kaza, 13.25 sıralarında Kışla Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hüsna K.(20) aday sürücü idaresindeki 55 ACP 337 plakalı otomobil ile sınavda iken Polatlı Bulvarı'nda park etme işlemini tamamladıktan sonra aniden gaza basan aday sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımı aşıp yol kenarındaki çalılığa devrildi. Çevredekilerin yardımıyla otomobilde bulunan aday ve komisyon üyeleri araçtan çıkartıldı. Kazada otomobil içerisinde yaralanan olmazken otomobil çekici yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.

samsunda-direksiyon-sinavinda-kaza-yol-kenarina-devrildi-001.jpg


ADAYIN YANINDA HOCASI OTURMALI


Adayın yanından hocası oturması gerektiğini söyleyen sürücü kursu yöneticisi Sinan Erbil, "Sınavda olduğu için sürücünün yanında komisyon üyeleri oturuyor. Komisyon üyelerinin altında debriyaj ve fren vardır. Bizler diyoruz aday sürücüsünün yanına direksiyon eğitim öğretmenleri otursun. Çünkü adayın sürüş esnasında neler yapacağını daha iyi biliyor.Adayımızın yapmış olduğu heyecandan dolayı fren yerine gaza basmış olabilir. O anda direksiyon komisyon üyesi direksiyona müdahale değilde frene basmış olsa idi bu kaza olmayacaktı.

samsunda-direksiyon-sinavinda-kaza-yol-kenarina-devrildi-002.jpg

KOMİSYON ÜYELERİ SINAVDAN GEÇİRİLSİN


Sürücü Kursları Federasyon üyesi Yıldıray Asan, Sürücü adayımızın yaptığı hatayı komisyon hocası ayağının altındaki frene basmış olsa idi bu kaza olmayacaktı. Bizlerin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden isteğimiz ya komisyon üyelerini yeniden hizmet içi eğitimden geçirip sınava tabi tutulmalı. Sınavda yapamayacak olanları ise elemelerini istiyoruz. Çok şükür bir can kaybımız olmadı.İnşallah bundan sonrada başka olayların önüne geçmek için komisyon üyelerine ders olmuş olur. Bizi tek sevindiren bu kazada ölü ve yaralının olmamasıdır.

Haber : Mustafa İnan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.