
Samsun’da Direksiyon Başına 10 Kadın Şoför Daha Geçti
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile OKA iş birliğinde yürütülen proje kapsamında SAMULAŞ’ta 10 yeni kadın otobüs şoförü göreve başladı. Böylece kurumda görev yapan kadın otobüs şoförü sayısı 19’a yükseldi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile OKA iş birliğinde yürütülen proje kapsamında SAMULAŞ’ta 10 yeni kadın otobüs şoförü göreve başladı. Böylece kurumda görev yapan kadın otobüs şoförü sayısı 19’a yükseldi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşım hizmetlerinde sürücü kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda SAMULAŞ bünyesinde 10 yeni kadın otobüs şoförü görev başı yaptı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraki SAMULAŞ A.Ş. ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde hayata geçirilen Kadın Otobüs Şoförü İstihdam Projesi kapsamında göreve başlayan yeni sürücülerle birlikte SAMULAŞ’taki kadın otobüs şoförü sayısı 19’a yükseldi.
Eğitimleri Tamamladılar Direksiyon Başına Geçtiler
Kadın sürücüler göreve başlamadan önce gerekli mesleki yeterlilik süreçlerini tamamladı. D sınıfı sürücü belgesi ve SRC 2 belgesinin yanı sıra psikoteknik eğitimlerini tamamlayan adaylar, girdikleri sınavda başarılı olarak istihdam edildi.
Göreve hazırlık sürecinde SAMULAŞ teknik personeli tarafından sürücülere uygulamalı eğitimler de verildi. Araç kullanımı, güzergâh bilgisi ve yolcu ilişkileri başta olmak üzere farklı alanlarda eğitim alan sürücüler daha sonra sahadaki görevlerine başladı.
Kadın Şoför Sayısı 19’a Yükseldi
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kent içi ulaşımda hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, ulaşım altyapısından toplu taşıma filosuna, sefer planlamalarından insan kaynağına kadar çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Doğan, proje kapsamında 10 yeni kadın sürücünün SAMULAŞ bünyesine katıldığını belirterek şöyle konuştu:
“Böylece toplu ulaşımda görev yapan kadın şoförlerimizin sayısını 19’a yükselttik. Direksiyon başında görevlerini başarıyla sürdüren kadın şoförlerimiz güler yüzleri, özverileri ve çalışma azimleriyle toplu ulaşım hizmetimize güç katıyor.”
Kadınların İş Gücüne Katılımına Destek
Kadınların iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen proje ile yeni sürücüler Samsun’da kent içi toplu ulaşımda görev yapmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.