SAMSUN'DA BİN 629 KİŞİ AİLE İÇİ ŞİDDET GÖRDÜ

SAMSUN'DA BİN 629 KİŞİ AİLE İÇİ ŞİDDET GÖRDÜ

Samsun'da 2012 yılı içinde bin 629 kişinin aile içi şiddet gördüğü için adli mercilere başvurduğu öğrenildi.

A+A-

Samsun'da 2012 yılı içinde bin 629 aile içi şiddet olayı yaşanırken, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şiddetin önüne geçmek için çeşitli çalışmalar başlattı. Ailenin ve kadının korunması ile ilgili başlattıkları çalışmaları karalılıkla sürdürdüklerini ifade eden Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bin 629 aile içi şiddet olayının bin 260'ının tedbir talebinin kabul edildiğini, 369 olayın tedbir talebinin ise reddedildiğini söyledi.
Türkiye genelinde 12 büyük merkezde faaliyete geçen KOZA-Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nde bir tanesinin de Samsun'da faaliyete geçtiğini hatırlatan Başsavcı Yeldan, "Bu merkezin işleyişiyle ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra mağdur olan kadınlarımız ve aile bireylerimiz uzmanlar eşliğinde, uzman kolluk görevlileri refakatinde hem soruşturma süreçleri hem de, diğer destek ve tedbirler yerine getirilecek. Burada hazırlanacak olan ayrıntılı sosyal araştırma raporuyla beraber hem tedbirler, hem de soruşturma sürece daha sağlıklı bir şekilde yürüyecek. İlimizdeki aile mahkemeleri birçok koruyucu ve önleyici tedbirler aldı. Gerekli takipler yapılıyor. Hem caydırıcı olması hem de mağdurların korunması bakımında örnek uygulamaları hep beraber önümüzdeki dönemde göreceğiz. Şiddetle etkili bir mücadele yapılması için gerekenler yapılacak. Bu manada KOZA merkezimizde önemli fonksiyonları ifade edecek. Aile içi şiddete bakan büromuz da olayları takip ediyor. Olayla ilgili alınması gereken adli kararları yapıyor" dedi.
Başsavcı Ali Yeldan, sayılarının çok az da olma aile içi şiddet gören erkeklerin de kendilerine başvurduğunu ileri sürdü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.