SAMSUN’DA BEDELLİ ASKERLER YEMİN ETTİ

SAMSUN’DA BEDELLİ ASKERLER YEMİN ETTİ

Samsun'da düzenlenen 'Bedelli Askerler Yemin Töreni'ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Türk askeri olmak bir onurdur" dedi.

A+A-

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Samsun General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda temel eğitimlerini tamamlayan 9'uncu dönem bin bedelli asker için yemin töreni düzenlendi. Törene katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Türk askeri olmak bir onurdur. Bir kez daha göğüsümüz kabardı" dedi.

BAYRAK VE SİLAH ÜZERİNE YEMİN

İlkadım İlçesi'ndeki Gökberk Kışlası'nda gerçekleştirilen yemin töreni, sancak geçişinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sancak tanıtımından sonra silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanan askerler, Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin etti. Bando ve marşlar eşliğinde yapılan resmi geçit sonrasında askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de katıldı. Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün tarafından karşılanan Başkan Zihni Şahin, "Türk askeri olmak bir onurdur. Temel eğitimlerini tamamlayarak çakı gibi asker olan erlerimizin yemin töreninde aileleri gibi bizim de göğsümüz kabardı" dedi.

'MEHMETÇİK, EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ...'

Türkler için 'askerliğin' önemine dikkati çeken Zihni Şahin, "Türkler için askeri, Mehmetçiği en değerli varlığımız. Askerlerimiz, vatanı için canını seve seve vermekte hiçbir zaman tereddüt etmediklerini tarih boyunca binlerce kez göstermiştir. Bu nedenle de askerimiz gurur kaynağımız. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen, şanlı al bayrağımız ve ülkemiz için canlarını feda eden, vatan topraklarını kanlarıyla sulayan şehitlerimiz ile bugün bize güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle ve dualarla anıyoruz. Yüce Allah Mehmetçiklerimizin, polisimizin, tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Törene ayrıca Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da katıldı.

samsun’da-bedelli-askerler-yemin-etti-1.jpg samsun’da-bedelli-askerler-yemin-etti-2.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.