SAMSUN YOLSPOR 1956 YILINDA BÖLGE KUPASINI KAZANDI

SAMSUN YOLSPOR 1956 YILINDA BÖLGE KUPASINI KAZANDI

Çarşamba Gençlik Kulübü futbolcusu Nafiz Özdikici,” 1924 yılında Mustafa Kemal Paşa Samsun’a yaptığı bir gezide Çarşamba’ya da uğramıştır.

A+A-

Bu gezi sırasında o zamanın jandarma yüzbaşı Sabri Altıner'e bir spor kulübü kurulması için talimat verir. Aynı yılın Kasım ayında, ilçedeki Halk Fırkası binasında yapılan ilk toplantı ile birlikte Çarşamba Yeşilırmak Gençlik Kulübü adıyla kulüp kurulmuştur. Ancak, cumhuriyetin ilanı ile kulübü özdeşleştirmek isteyen Çarşambalılar kuruluş yılını 1923 olarak tescil ettirmişlerdir” dedi.
 
‘ÇARŞAMBASPOR’A BEŞ YIL CECA VERİLDİ’
Kulüp sonraki yıllarda Çarşamba Gençlik Kulübü, Çarşamba Spor Kulübü ve Çarşamba Belediyespor Kulübü olarak isim değiştirildiğini belirten  Nafiz Özdikici ,”Kuruluş yıllarına ait belgeler, karar defterleri ve diğer evraklar o zamanki iki katlı ahşap kulüp binasında çıkan yangında kül olmuştur.1947 yılında Şehir Stadyumu'nda; Fener Gençlik - Çarşambaspor maçı oynanmaktadır. Maç sırasında seyirciler Çarşambasporlu Hasan Aras'a sürekli aleyhte tezahürat yapmaktadır. Hasan'ın iki golüyle Çarşambaspor 2-1 galip gelir. Hasan attığı gollerden sonra, seyircilere bir hareket yapar. Şeref tribününde maçı izleyen dönemin Samsun Valisi Sayın Rüknettin Nasuhioğlu; Hasan'ın bu hareketinden sonra Çarşambaspor’a beş yıl ligden ihraç cezası vermiştir” diye konuştu .
 
‘ÇARŞAMBASPOR’U TEKRAR KURARLAR’
Cumhuriyetle birlikte kurulan ve bu tarihten itibaren Samsun Amatör Ligi'nde mücadele eden Çarşambaspor 1947 yılında cezası nedeniyle ara verdiği lige 1952 yılında tekrar alındığını ifade eden  Nafiz Özdikici ,”1952 yılında Adnan Yazıcı, Yaşar Kefeli, Ekrem Aka ve Bahaettin Çakar cezası biten Çarşambaspor’u tekrar kurdular. Çarşambaspor kurulduğunda 1923 yılından 1968 yılına kadar hiç şampiyon olamadı. 1962 yılına kadar tüm maçlar Samsun'da oynandı .1954 yılında futbola başladığım zaman kulüp başkanımız  Sayın Yaşar Kefeli hocamız ise Sayın Adan Yazıcı idi ve bu arada1654 ve 1658 yılları arasında bizimle birlikte mücadele eden Yolspor ,Fener Gençlik 1930 Bafraspor, Samsun Beşiktaş kulübü, Akınspor,19 Mayısspor  ve Demirspor gibi rakiplerimiz vardı.Yolspor rakiplerinin karışışında  göstermiş olduğu  başarısı ile 30 Aguştos 1956 yılında bölge kupasını kazandı” dedi.
 
‘3’NCÜ VE 2’NCİ LİĞ’DE MÜCADELE ETTİ’
Samsun 1. Amatör Küme'de 8 kez şampiyon olan Çarşambaspor 15 yıl 3. Lig'de, 4 yıl da 2. Lig'de olmak üzere toplam 19 yıl profesyonel liglerde mücadele ettiğini dile getiren Nafiz Özdikici ,” 1984 yılında çıktığı 3’ncü  Lig'de ikinci sezonunda şampiyon olarak 2’nci Lig'e çıkmıştır. 4 yıl 2’nci Lig'de mücadele ettikten sonra, 1990 yılında tekrar 3’ncü Lig'e düşmüş ve 2003 yılında da amatör kümeye düşmüştür. Kulüp, 2003 yılından 2011 yılına dek amatör kümede yer almış ve 2010-11 sezonu sonunda tekrar 3’ncü  Lig'e çıkmıştır.[3] 2011-12 sezonu sonunda tekrar Bölgesel Amatör Lig'e düşmüştü. Bu arada Çarşamba sporumuz 2014-2015  futbol sezonunda oynadığı futbolla Bölgesel Amatör  Liginden süper amatör Ligi’ne düştüğü gördük.Bu takım yeniden eski günlerine döneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 
Köksal ÖNER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.