SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK BAFRA’DA

SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK BAFRA’DA

Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra’da Millet Kıraathanesi açılışını yaparak daha sonra Bafra’da düzenlenen 18-24 Mart Yaşlılar Haftası programına katıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi öncesi vaat ettiği “Millet Kıraathanesi” projesi Samsun genelinde ilk kez Bafra’da hayata geçirildi.

 

Vatandaşların, kitap, gazete ve dergi okuyup, sohbet edebileceği, bilgi paylaşımında bulunabileceği ve boş zamanlarını faydalı şekilde değerlendirebileceği zengin okuma imkânlarıyla donatılmış bir mekân olarak düzenlenen Bafra Millet Kıraathanesinin açılışı, Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Aytaç Akın, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.
 

Başkan Kılıç: “Cumhurbaşkanımızın vaadini yerine getirmiş olmaktan dolayı gururluyuz”

Belediye Başkanı Hamit Kılıç açılış öncesi yaptığı konuşmada: “            Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarımızın bilgiyle, kültürle donanması amacıyla konuşmalarında vaat ettiği millet kıraathanesini Bafra’mıza kazandırmış olmaktan dolayı onurluyuz gururluyuz. Yapımına daha önceden başlatılan Millet Kıraathanemizde katkısı ve emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin’e de teşekkürlerimi iletiyorum.

Millet kıraathanesi özellikle öğrencilerimizin, gençlerimizin, okuma arzusunu üst düzeye çıkarmak istediğimiz halkımızın buluşma, kitaba ulaşma mekânıdır.

Burada kaynaşmayı, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmayı gençlerimizi doğrudan hayata hazırlamayı arzu ettiğimiz millet kıraathanemiz her yaşa ve her seviyeye hitap edebilecek şekilde düzenlenmiştir.” Dedi.

 

Milletvekili Kırcalı: “Bafra’mıza hayırlı olsun”

Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı: “Kıraathane, Türk ve İslam tarihinde yabancı olmadığımız bir mekân geleneğidir. Zaman zaman bu gelenekten uzaklaşma söz konusu olsa da, devirlerin değişimi ile birlikte insanları kitaplarla buluşturan mekânlar haline gelmiştir. Boş vakitler kıraathanelerde kitap okuyarak, ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetlerin ya da okuyanı dinleyerek okuma etkinliklerinin yapıldığı yerlerdi. Bu geleneğin yeniden yaşatılması için “Millet Kıraathanesinin Bafra’mıza hayırlı olsun” Dedi.

 

Vali Kaymak: “Millet Kıraathaneleri referans bir mekân olacak”

Samsun Valisi Osman Kaymak ise Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ve kıraathaneleri tekrar asli fonksiyonuna kavuşturmayı hedefleyen millet kıraathanesinin açılışını yapmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Burası ailelerinizin de içinin rahat edeceği referans bir yer olacak Yaşlısından gencine, dede, torun, baba, oğul hep beraber gelip hem kitap okusunlar hem sohbet etsinler. Eski geleneksel kültürümüz burada inşallah yaşatılsın” Dedi.

 

Samsun ve ilçeleri arasında ilk olarak Bafra’da hizmete sunulan Millet Kıraathanesinin açılışı Bafra Müftüsü Necmettin Kayar öncülüğünde edilen dualarla gerçekleştirildi.

 

Açılış sonrası Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, huruzevi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Huzurevi sakini İdris Gökçe gerçekleştirdi. Gökçenin ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı huzurevleri hakkında bilgi verdi.

Balcı`nın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur;

“Samsun Valimize bu programın Bafra`da kutlanmasını sağladığı için teşekkür ediyoruz. Dün de yaşlılarımızı ziyaret edip sohbet ettik. Hem verilen hizmetlerin onlar açışından memnuniyetini gördük. Hem de hasbihal ettik. Onları sadece yaşlılar haftasında değil her gün hatırlamalıyız. Onların ömürlerini uzatmak gibi bir şey elimizden gelmez ama yaşamlarının kalitesini arttırabiliriz. Ben bu vesile ile yaşlılar haftanızı kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Kaymakam Adanur`un ardından konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak;

“ Bugün aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz sosyal devlet anlamında hükümetimiz son yıllarda çok büyük değişiklikler yaptı.  O anlamda anayasada bir eşitlik maddesi var. Denir ki tüm vatandaşlar kanun önünde eşittir. Ancak kadınlar, yaşlılar ve şehit aileleri konusunda devletimiz pozitif ayrımcılık konusunu hayata geçirmiştir. Şuanda devletimiz sosyal devlet anlamında çok büyük hizmetler sunuyor. Avrupa Devletlerinden bu konuda öndeyiz.  Tek isteğimiz yaşlılarımızın duasıdır. Onun için devletimiz bu çapayı gösteriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Bafra Yedi İklimin Sesi isimli grup izleyicilere dans gösteri sundu. Programda ayrıca tiyatro gösterileri, ney dinletisi ve şiirler de yer aldı.

samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-1.jpg  samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-2.jpg  samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-3.jpg  samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-4.jpg  samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-5.jpg  samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-6.jpg  samsun-valisi-osman-kaymak-bafra’da-7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.