Samsun valisi Kaymak Ladik İlçesinde

Samsun valisi Kaymak Ladik İlçesinde

Samsun Valiliğine atandıktan sonra Ladik ilçesine ilk ziyaretini gerçekleştiren Samsun Valisi Osman Kaymaz ilçede çeşitli incelemelerde bulundu.

A+A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ladik programında ilk ziyaretini kaymakamlığa gerçekleştirdi. Vali Kaymak’ı hükümet binası önünde İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve protokol üyeleri karşıladı.

Hükümet konağında Kaymakam Uzun’dan ilçenin genel durumu hakkında brifing alan valimiz, daha sonra beraberindeki kurum müdürleri ile belediyemizi ziyaret etti. Burada Vali Kaymak’ı, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve belediye birim müdürleri kapıda karşıladı. Başkanlık makamına geçen Vali Kaymak’a Başkan Özbalcı yaptığı hizmetler ve projelerle ilgili bilgi verdi. Ziyaret sonunda Başkan Özbalcı, Vali Kaymak’a ilçemizin sembollerinden olan Tarihi Ladik Saat Kulesi’nin görselinin yer aldığı plaketi takdim etti

Vali Kaymak Ladik ziyareti kapsamında belediyeden sonra 11 Eylül 2012 tarihinde Hakkari Şemdinli’de şehit olan P. Uzm. Onb. Ersan Sancı’nın ailesini ziyaret etti.

Günün programı, Belediye Mavi Göl Tesisleri’nde verilen yemek arasının ardından Ladik Halk Eğitim Merkezi’nde muhtarlarla yapılan toplantı ile devam etti.  Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Kaymak, muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek gerekli çalışmaların yapılması ve çözüm bulunması için kurum amirlerine talimat verdi.

Vali Kaymak, muhtarlarla gerçekleştirilen toplantının ardından Ladik’in ve Karadeniz’in en önemli turistlik yerlerinden olan, kış sporlarının ve konaklamanın yapıldığı Akdağ Kış Sporları ve Turizm Merkezi ile eskiden kullanılan alet ve eşyaların yer aldığı, geçmiş yüzyıllara ait etnografik 500’e yakın eserin sergilendiği,  42 adet geleneksel köy ambarlarıyla kurulan ve dünyada tek olduğu bildirilen ahşap evlerin, ahşap caminin, değirmenlerin ve çivisiz yapıların yer aldığı Ambarköy Açık Hava Müzesi’ni gezdi ve buralarla ilgili incelemelerde bulundu.

Samsun Valimiz Sayın Osman Kaymak, Ambarköy’deki tirit evinde ağırlandıktan sonra ilçemizden ayrıldı ve Ladik ziyaretini tamamladı.

samsun-valisi-osman-kaymaz-ladik-ilcesinde2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.