SAMSUN TANITIM GÜNLERİNE  KEŞKEKLİ VE MEHTERLİ MUHTEŞEM AÇILIŞ YAPILDI

SAMSUN TANITIM GÜNLERİNE KEŞKEKLİ VE MEHTERLİ MUHTEŞEM AÇILIŞ YAPILDI

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen fuarda, Samsunun tarihi yapısı, turizmi, yöresel örf ve adetleri tanıtılıyor

A+A-

 Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) öncülüğünde gerçekleştirilen '’ 8.Samsun Tanıtım Günleri' Fuarı Istanbul Eyüp Feshane'de başladı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Protokol üyeleri Eyüp Sultan Camii'nde kılınan namazdan sonra Samsun’a özgü keşkek dağıtımı yapıldı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ilk keşkeki milli futbolcu Suat Kaya’ya ikram etti.

Keşkek dağıtımında bir konuşma yapan Kılıç geleneksel olarak sürdürülen Samsun tanıım günlerinin birlik ve beraberlik getirdiğine dikkat çekti.  Programın ardından prptokol ve vatandaşlar mehteran eşliğinde çalınan milli marşlarla Eyüp-Feshane’ye geldi. 3 gün sürecek olan tanıtım günleri fuarı kurdele kesim töreni ile açıldı.

Kurdele kesiminde ilk olarak Samsun Dernekle Konfederasyonu (SAMKON)  Genel Başkanı H.Kaya Aşcı konuştu.

Aşcı,’’Gençlerimize memleketlerine gidip büyüklerinin yaşadıkları yerleri görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Bunun haricinde yapılacak ne tür hizmet ve katkı varsa, hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Emeklerimizin neticelerini de alıyoruz. Son yıllarda Samsun'un tanıtımı anlamında büyük mesafe kat ettik. Önümüzdeki yıllarda daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Bafra’da başlayan iş hayatıma İstanbul'da devam ettim. İş hayatımın yanında, 10 yıldır, İstanbul'da, birçok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundum. Bayrampaşa Bafralılar Derneği'nde başladığım sivil toplum kuruluşları faaliyetlerime SADEF Samsun Dernekler Federasyonunda 5 yıl süre ile genel başkanlık yaparak devam ettim. 400'e yakın derneğin ve 8 federasyonun oluşturduğu, Samsunluların tek çatı altında birleştiği SAMKON Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu genel başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Samsun'un 17 ilçesinin dernek federasyon başkanları ile Samsun-İstanbul arasında iletişimde bir köprü görevi sürdürdük. Sürdürdüğümüz bu yıllar içerisinde sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik yönden gelişmesinde yatırımları gerçekleştirdik. İstanbul’da 450 bine yakın Samsun'lu var. İstanbul’da ilçe belediyelerinde belediye meclis üyeliği görevi yapan hemşehrilerimiz bulunuyor

 

İstanbul’da yaşayan yaklaşık bir milyon Samsunlu var. Bu ciddi bir güç. Bizler bir araya gelerek tek çatı altında buluşmak istiyoruz. Güçlerimizi birleştirirsek Samsuumuza  daha iyi hizmet edeceğimizden kuşkumuz yok. 8.sini düzenlediğimiz geleneksel Samsun tanıtım günlerinde bir araya gelmekten çok mutluyuz. Yeni Türkiye, yeni güç iyi anlaşılmalı. Dünyada artık yeni şehirler oluşuyor. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Samsun'u Yeni Türkiye'ye öncü bir şehir yapmalıyız.

Şehrimizi bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Sivil toplum kuruluşlarımız ne kadar gelişirse, şehrin gelişimine ne kadar katkı sunabilirse şehrimiz de o oranda gelişir. Biz şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmaya, birlikteliğe destek veriyoruz. Bu manada İstanbul'da düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri'ni, şehrimizin tanıtımı açısından önemsiyoruz’’dedi.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise yaptığı konuşmada,’’ Geçtiğimiz güm İstanbul Çağlayan adliyesinde menfur bir saldırı sonucu hain teröristlerce öldrülen Merhum Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan Rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarına, ülkemize başsağlığı dilerim. Brilik ve beraberlikten ayrılmayalım. Tek vatan, tek bayrak ve tek millet kavramı içerisinde olalım. İstanbul’da yaklaşık resmi olarak 420.000 Samsunlu var. Sayılamayanlarla biliket bu rakam 1 milyonu buluyor.’’diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmadan sonra ise Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı ve yönetimi, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Civar ilçe belediye başkanları, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yöneti Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi, Bafra   Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, SAMDEF Genel Başkanı Av.Dilek  Kiraz,Siyasi Parti Temsilcileri,Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ilkadım Belediyesi, Bafra Belediyesi, Çarşamba Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi olmak üzere toplam 60 stand kuruldu. Samsun’un en büyük ilçesi Bafra Belediyesi standı ziyaretçi akınına uğradı.
‘Samsun Tanıtım Günleri’ programında yanı sıra Ismai Türüt, Samsun’un yöresel sanatçıları konser verecek.

samsun-feshane-gunleri.JPGsamsun-feshane-gunleri-001.JPGsamsun-feshane-gunleri-002.JPGsamsun-feshane-gunleri-003.JPGsamsun-feshane-gunleri-004.JPGsamsun-feshane-gunleri-005.JPGsamsun-feshane-gunleri-006.JPGsamsun-feshane-gunleri-007.JPGsamsun-feshane-gunleri-008.JPGsamsun-feshane-gunleri-009.JPGsamsun-feshane-gunleridscf8209.jpgsamsun-feshane-gunleridscf8425.jpgsamsun-feshane-gunleridscf8451.jpgsamsun-feshane-gunleridscf8452.jpgsamsun-feshane-gunleridscf8485.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.