Samsun Takımı, Geleneksel Okçuluk Yarışmasına Katıldı

Samsun Takımı, Geleneksel Okçuluk Yarışmasına Katıldı

Samsun Yıldız Gençlik Okçuluk Takımı, Geleneksel Okçuluk Toy’unda Boyabat’ta Yarıştılar.

A+A-

Boyabat Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 1’inci Boyabat Gazanfer Okçuluk Toyu etkinlikleri 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde, İnönü İlkokulu Bahçesinde yapıldı. Samsun Yıldız Gençlik ve Spor Kulübü Geleneksel okçuluk takımı, 15 sporcu ile Geleneksel Okçuluk toyuna katıldı.

Etkinliklerin 1’inci gününde, Geleneksel Okçuluk menzil kategorisinde limitli ve limitsiz ok atışları sonrasında, İnönü İlkokulu Bahçesinde karma minikler, genç kızlar ve genç erkekler puta koşusunda yarıştılar. Minik okçular 25 metreden 25'er ok atışıyla, genç kızlar ve genç erkeklerde 35 metreden 49'ar ok atışıyla yarıştılar. Genç erkeklerde daha önceden dünya şampiyonluğu bulunan İzmit Bölgesi okçu sporcularından Muhammet Ali Temel 49 da 49 yaparak büyük bir başarı elde etti.

samsun-takimi,-geleneksel-okculuk-yarismasina-katildi-2.jpgsamsun-takimi,-geleneksel-okculuk-yarismasina-katildi-3.jpgsamsun-takimi,-geleneksel-okculuk-yarismasina-katildi-6.jpgsamsun-takimi,-geleneksel-okculuk-yarismasina-katildi.jpg

Etkinliklerin 2’nci gününde İnönü İlkokulu Bahçesinde, büyük bayanlar ve erkekler 50 metreden 63’er ok atışıyla devam etti. Kazanan sporculara ödülleri takdim edildi. Yarışmalar sonrasında Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Beşiroğlu ve Boyabat Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, etkinliğe katılan sporcu ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Geleneksel Okçuluk Eğitmeni Yusuf Ertürk ‘’Önemli olan yarışmak değil yaşatmaktır anlayışı ile hareket ediyoruz. Yarışırken öğrendiklerimizin en az kazanmak kadar önemli olduğunu unutmamalıyız. Sportif başarı da düzenli idmanlar yaparak gelecektir.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.