BAŞKAN GÜLER, “TÜRKİYE’DE SADECE ESNAF VE SANATKÂR KISITLANIYOR”

Samsun Esnaf Odaları Başkanı Hacı Eyüp Güler Bafra Kızılırmak Esnaf Odasını ziyaretinde Bafra55.Net Habere çarpıcı ve özel açıklamalarda bulundu.

A+A-

Samsun Esnaf Odaları Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Türkiye’de sadece esnaf ve sanatkâr kısıtlanıyor. Örnek gösterilecek bir restorana gitseniz, en fazla göreceğiniz otuz kişi olur. Uçağa bindiğinizde ise, bir uçakta 300 kişi omuz omuza iki saat uçuyorsunuz. Burada corona yokta bize mi var? Biz kısıtlama olmasın demiyoruz, gerekirse hep kapatalım, tüm esnafımız kapatsın. Fakat çözüm sadece esnafın kapatmasında mı? Bunun sanayi bölgeleri yok mu, servisçiler yok mu? Kısıtlamalara karşı değilim ama hep birlikte kısıtlanalım hep birlikte bu işin altından kalkalım. Kahvehaneler, bir senedir kapalı. Kahvehaneye kaç kişi girer kaç kişi çıkar? Kuaförlerde öyle, bir berberde iki tane koltuk var, iki tane koltuktan mı bulaşacak?  İşten çıkartma da yok, işten çıkartsak ne olur? İşten çıksa aç kalacak, ödemelerini yapamayacak. Biz çözüm istiyoruz.”
 “Uçakta corona yokta bizim kahvehanede mi corona var?”
“Ne esnaf kaldı ne başka bir şey, belli saatler belli şartlar verildi. Bu aslında tamamen kapatıldı demektir. Türkiye’nin acı gerçeği şu ki Türkiye’de ki emekli de memurda işçide herkes borçlu. Biz hem borcumuzu ödeyeceğiz, bankalar arıyor telefonları açamıyoruz. İcralar diğer yandan gelmeye başladı. Sigortanın işçisini ödemeye dükkan yok. Sadece esnaf ve sanatkara gelen kısıtlama var. Neden alışveriş merkezleri kapanmıyor? Bir bakkaldan en fazla iki kişi çıkar ama alışveriş merkezinden kaç bin kişi çıkıyor aynı anda?  Bir ay fatura ödenmediğinde elektriğiniz kesiliyor. İşçi para kazanamazsa borcunu, kirasını nasıl ödeyecek. Bir önceki kısıtlama da herkes hazırda olanı, biriktirdiğini yedi ya da borçlandı. Bu defa ne yapacağız?  ”
“Tek çare, esnaf kefalet kooperatifidir”
“Şu anda tek çare, bütün esnafı rahatlatmak için esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla verilen 200 bin liralık limit var.  Bu limit esnaf ile devlet arasında bir döngüydü. Bu limitin 400 bin limite çıkması gerekir. 5 sene içerisinde ödeniyordu, bunun 10 yıla çıkartılması gerekir. Ona göre de esnaf kendisine yol çizer ve işçisine ona göre ödeme yapar, ona göre tazminatını öder. Kendisini ve işçisini rahatlatmış olur böylece. Kahvehaneciler iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak, esnafa yol açmak gerekiyor bunun içinde destek ve çözüm bekliyoruz.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum