Samsun Alperen Ocakları'ndan Esnafa Anlamlı Hediye

Samsun Alperen Ocakları'ndan Esnafa Anlamlı Hediye

Samsun'da esnaf, dükkânlarını ülkücü şehit Yusuf İmamoğlu'nun şehit edildiğinde cebinden çıkan 35 kuruş siftahıyla açtı.

A+A-

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Samsun İl Başkanlığı  tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Samsun’da 100 esnafa siftah parası dağıtıldı. Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı yazılı zarflardan ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu’nun şehit edildiğinde cebinden çıkan 35 kuruş ve mektup yer aldı.

İLK SİFTAHI BİZ YAPMAK İSTEDİK 

Etkinlik hakkında bilgi veren Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Samsun İl Başkanı Ali Can Kocaman , “Atalarımız ‘Siftahı hayır duası ile alınan para berekettir’ derler. Esnafımızın ticaretinin bereketli, rızkının bol olması temennisiyle atalar deyişine hürmeten günün ilk siftahını biz yapmak istedik. Yüce Yaradan’ın tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hazreti Peygamberimizin ticaret ahlakını vermesi temennisiyle hayırlı günler ve helal kazançlar diledik. Esnafa dağıttığımız siftah parası olarak, ülkücü şehidimiz Yusuf İmamoğlu’nun şehadete erdiğinde cebinden çıkan 35 kuruş ile gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

DUVARA ASACAKLAR 

Sabah iş yerlerini açan işyeri sahipleri ise zarfları gördüklerini ve çok duygulandıklarını dile getirerek, günün ilk siftahı için Alperen Ocaklarına teşekkür ettiler. Bazı esnaf ise zarftan çıkan parayı ve yazıyı çerçeveleterek dükkânına asacaklarını belirti.

1-826.jpg

2-811.jpg

3-676.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.