SAMKON I SUAT KILIÇ’I FESHANE ŞENLİKLERİNE DAVET ETTİ

SAMKON I SUAT KILIÇ’I FESHANE ŞENLİKLERİNE DAVET ETTİ

SAMKON I SUAT KILIÇ’I FESHANE ŞENLİKLERİNE DAVET ETTİ

A+A-


 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 10-11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Eyüp Feshanede yapılacak olan Geleneksel 6. Samsun Tanıtım Günlerine 10 Mayıs Günü katılıp Eyüp Sultan Camiinde kılınacak Cuma Namazı Sonrası meydanda vatandaşlara Keşkek dağıtımı yapacak. Ayrıca Mehteran eşliğinde toplu halde yürünerek Eyüp Feshanede ki açılış gerçekleştirilecek.

SAMKON Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara’ya giderek Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç’ı  ziyaret ederek 10-11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Eyüp Feshanede yapılacak olan Geleneksel 6. Samsun Tanıtım Günleri için davet ettiler.
SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı,Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel  Sekreteri Yıldıray Baş, SADEF 1.Bölge Başkanı Halit Katı,  Federasyon yönetim kurulu üyesi seyfullah aslantürk  ve Başkent Samsun Çarşambalılar Dernek Başkanı Şenol Yiğit Ankara’ya giderek Makamında ziyaret ettikleri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı 10-11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Eyüp Feshanede yapılacak olan Geleneksel 6. Samsun Tanıtım Günleri için davet ettiler.
Gençlik ve Spor Bakanlığındaki makam odasında SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı ve Yönetimini kabul eden Bakan Kılıç ilk başta ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirtti.

Daha sonra ise gelen ziyaretçilerinin yakalarına kendi elleri ile ,’’İstanbul 2020 Rozeti.’’taktı.
Ve devamlı bu rozetin gidilen her yerde takılması gerektiğini belirtti. Bunun nedeni ise 2020 Olimpiyatları için herkes seferber. Tüm imkanlar seferber. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tüm imkanlarıyla seferber. Devlet ve özel sektör, İstanbul için adete yemin etmişçesine bir sinerji meydana getirdi. İnşallah 2020 markasını İstanbul ile buluştururuz. Bende gelen misafirlerime ve gittiğim her yerde bu rozetten takarak tanıtım yapıyorum. Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Orta Doğu’yu ve Avrupa’yı baştan başa geziyor. İşte Türkiye’nin geldiği nokta. Nereden nereye. Bir dönem iç ve dış borçları ile anılan ülke, AK Parti iktidarı döneminde lider ülkeler arasına girdi. Biz et ve tırnak gibiyiz. Bizim tek vatanımız, tek bayrağımız ve tek milletimiz var. Samsunlular geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu ülkenin kadim bekçileridir.”dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, ”Samsun Konfederasyonu  tarafından 10-11-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında  İstanbul Feshanede düzenlenecek olan geleneksel şenlikler hakkında bilgi vermek, ve düzenleyeceğimiz programa Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız,Hemşerimiz Suat Kılıç’ı davet etmek için Ankara’ya geldik. Bizleri makamında kabul ettiler.
Birlik ve beraberliklerinin güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimizi bizden sonraki nesillerinde devam ettirmesi tek temennimizdir. SAMKON olarak etkinliklerimize devam ediyoruz. Feshane’de bütün Samsunlu sanatçılarımızın ve vatandaşlarımızın katılacağı çok güzel bir etkinlik hazırladık.

Bu zamana kadar federasyonumuzun yaptığı bütün çalışmalarda bizlere her konuda destek olan, Samsun için,Türkiye İçin gecesini gündüzüne katan sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise,’’İlk başta bu Samsunlular Tanıtım Günlerini düzenleyerek Gurbetteki Samsunluları bir araya toplayan SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşçı ve Yönetimine, Bu şenlik için desteğini esirgemeyen Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy ile tüm destekçilere Samsunlular adına teşekkür etmek isterim. Bundan yıllar önce İstanbul'da Samsun diye bir şey yoktu. Şu anda ise resmi rakamlara göre 460.000, normalde ise 1,5 Milyon Samsunlu var İstanbul'da Bu da şu demektir ki, şimdi ise İstanbul'un üzerinde Samsun'un Mührüde var. Samsunlu güçlüdür. Samsun'un ve Samsunlunun güç kaybetmeye vakti yoktur. Güçlü olmalıyız. Diri olmalıyız. Siz birlik ve beraberlik içerisinde olun ki gerisini bizlerden isteyin. Samsun'un Eğitim ve Spor Kenti yapacağız demiştik. Verdiğimiz sözler bir bir oluyor. Eğitim denince de Bafra'ya Merhum Babaları adına Bafra Hacı Şevket Aşçı Turizm Fakültesi için 8 Milyon TL. bağışda bulunan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı ve Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı H.Kaya Aşçı ve Tüm Aşçı Ailesine sonsuz şükranlarımızı sunarız. İyiki varsınız.’’dedi.

Ziyaret toplu hatıra fotosunun çekilmesinden sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.