SAMKON Adıyaman’da Samsun Köyü Projesiyle Takdir Topladı

6 Şubat 2023 tarihinde deprem üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili , 11 milyon kişiyi etkileyen depremde bugüne kadar 40.000’i aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.

A+A-

6 Şubat 2023 tarihinde deprem üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili , 11 milyon kişiyi etkileyen depremde bugüne kadar 40.000’i aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.
Bunun yanı sıra binlerce vatandaşımız yaralandı, binlerce bina ise yerle bir oldu.
Depremi büyük ölçüde hisseden Adıyaman’da ise depremzedeler için Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetimi nezaretinde Adıyaman OSB’de 30 dönüm üzerine Samsun Köyü kuruldu
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı Adıyaman OSB’de depremzedeler için kurdukları Samsun Köyü hakkında Bafra55.net haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.
Başkan Aşcı açıklamasında,’’ Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), tüm Türkiye'yi yasa boğan 'asrın felaketi' sonrasında yıkımların meydana geldiği Adıyaman'da depremzede vatandaşlar için barınma ihtiyacını karşılayacak 'Samsun Köyü' projesini hayata geçirdik.
Samsunlu duyarlı vatandaşlar tarafından yardımlar toplanarak oluşturulan Samsun Köyü, Adıyaman merkez OSB sanayi sitesi içinde 30 dönüm arazi üzerine 100 ailenin barınacağı şekilde kurulmuştur. Konteyner kentte ayrıca her gün depremzedelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.
Depremzedelerin yarasına merhem olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak Adıyaman merkeze Samsun Köyü Konteyner Evlerini kurduk . 
50 adet konteyner evden oluşan yaşam alanı kurduk. Adına 'Samsun Köyü'nü verdiğimiz yaşam alanında tüm ihtiyaçlar düşünüldü. Konteyner evlerde kalacak olan kardeşlerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının kurulan mutfakta üç öğün yemek ikramı ile karşılanması, çamaşırhane için gerekli makina, gıda ve ayni malzemeler için depo olarak 10 adet çadırın kurulması, 250 adet ranza ve yatak alınması gerçekleşmiştir.
İhtiyaçlar için ayni ve maddi yardımların devam etmesi gerektiğini belirtmek isterim.  Aynı zamanda SAMKON yönetiminden Samsun Köyü'nde haftalık nöbetler tutulacaktır.
Deprem yardımı olarak toplanan her kuruşun bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sosyal sorumluluğu ve bilinciyle, depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya, acılarını paylaşmaya, maddi ve manevi desteklerimizi sağlamaya devam edeceğiz. Hayırseverlere, maddi ve manevi destek olan herkese, bölgede ilk günden beri insanüstü gayret gösteren SAMKON yönetim kurulu üyesi arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin.
Samsunlu hemşehrilerimiz ve STK yöneticilerimizle birlikte bu zor zamanda devletimize güç katmak, yaraları bir nebze de olsa sarmak üzere başlattığımız bu kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz. Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında olup kurtarılmayı bekleyen canlarımızın da bir an evvel kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Zaman birlik olma, acıyı paylaşma ve Devletin yüküne omuz verme zamanıdır. Samsunlu hayırseverlerimizi, gönül ve iş insanlarını, STK yöneticilerini ve herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.’’dedi.

samkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-001.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-002.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-003.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-004.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-005.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-006.pngsamkon-adiyamanda-samsun-koyu-projesiyle-takdir-topladi-007.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.