SAMKON 19 MAYIS RUHU İLE İSTANBUL'DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

SAMKON 19 MAYIS RUHU İLE İSTANBUL'DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetimi , SAMKON’a bağlı federasyon başkanları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını Şişli'de coşkuyla kutladı.  

A+A-

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetimi , SAMKON’a bağlı federasyon başkanları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını Şişli'de coşkuyla kutladı.  SAMKON ve yönetimi ile vatandaşlar  ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.
Samsun Konfederasyon(SAMKON)  Genel Başkanı H.Kaya Aşcı,Yönetimi ve gurbetteki Samsunlular  yürüyüşe katılarak ayrı bir görsellik kazandırdılar.
SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetiminin almış olduğu karara göre ,’’19 Mayıs 1919’un 104. Yılında Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) olarak 16 Mayıs Salı günü  saat 15:00’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs 1919 tarihinde Şişli’deki evinden hareket edip milletimizin 
kurtuluşu için Beşiktaş Barbaros İskelesine inişi, oradan da Bandırma vapuru ile hareket edişini temsili olarak canlandırması yapıldı.
İstanbul Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Atatürk Evi'nde bir araya gelen grup, Mecidiyeköy istikametine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında araç trafiği durduruldu. SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetimi, Samsunlular, vatandaşlar  ellerindeki Türk bayrakları ile uzun bir kortej oluşturdu. Yürüyüşe katılmaları sebebiyle çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıklarını söyledi.
Yürüyüş esnasında çalınan marşlar eşliğinde İstanbul’da Şişli’de büyük ilgi gören SAMKON heyeti herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı,’’16 Mayıs 1919 tarihinde, 104 yıl önce bugün “hasta adam” olarak nitelendirilen ve yok olmak üzere olan bir devletin küllerinden yeniden devlet olmak, devlet kurmak üzere yola çıkan Gazi Mustafa Paşa’nın Şişli’deki evinden hareket edip, Akaretler’e gelmesi ve annesi Zübeyde Hanım ile kardeşi Makbule Hanım ile helalleştikten sonra Samsun’a Beşiktaş Barbaros İskelesinden hareket edişini canlandırdık.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) olarak, 27 yıl önce başlatılan bu hareketin mizansen olarak canlandırılmasını yaptığımız etkinlikle binlerce İstanbul halkına bugünü ve yarını hatırlattık. 
Gazi Mustafa Kemal’in kutlu yürüyüşü de olan hareket; 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun Tütün İskelesi'nde hemşehrilerimizle buluşması, kurtuluş meşalesini yakarak silah arkadaşlarıyla yola çıkması, Havza ve Amasya’ya, oradan da Erzurum ve Sivas’ta yapılan toplantı, kongreler ile Ankara’ya gelişi, Gazi Meclisi'nde toplanan milletin temsilcileriyle bugünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş serüvenini ön hafızalarımızda canlanmasını sağladık. 
Beşiktaş Barbaros İskelesi'nde yapılan basın açıklaması ve tanıtım sonrası temsili Bandırma Gemisi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun’a uğurlanması gerçekleştirilmiştir.
Sokaklarda yaptığımız yürüyüş ile büyük katılım ve destek sağlayan İstanbul halkına, uzak ve yakından teşrif eden Atatürk sevdalılarına, konfederasyon yönetim kurulu üyelerimize, federasyon ve dernek başkanlarına, mensuplarına, davul-zurnası ile coşturan kardeşlerimize, basın ve medya mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Ayrıca Her yıl olduğu gibi bu yılda Samsunlular olarak İstanbul’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını daha bir coşkulu kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

samkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-1.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-2.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-3.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-4.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-5.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-6.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-7.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-8.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-9.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-10.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-11.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-12.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-13.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-14.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-15.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-16.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-17.pngsamkon-19-mayis-ruhu-ile-istanbulda-yuruyus-duzenledi-18.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.