SAKARYA SAMSUNLULAR DERNEĞİ BAŞKANI ADNAN PALA, ‘’ BİZ BİR EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİYİZ.’’

SAKARYA SAMSUNLULAR DERNEĞİ BAŞKANI ADNAN PALA, ‘’ BİZ BİR EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİYİZ.’’

Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği 3. Aile Piknik Şöleninde Sakarya’da Burslu Okuyan Öğrenciler İçin 55 Bin Lira Fona Aktarıldı.

A+A-

Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği 3. Aile Piknik Şöleninde Sakarya’da Burslu Okuyan Öğrenciler İçin 55 Bin Lira Fona Aktarıldı.

Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği 3. Aile Piknik Şöleni Poyrazlar Gölü Tabiat Parkında  gerçekleşti.

Yapılan açılış ve konuşmalardan sonra Sultangazi Samsunlular Derneği Başkanı Harun Özbakış ve yönetim kurulu üyeleri Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Pala’ya manevi değeri çok yüksek olan bir hediye takdim ettiler.

Manevi hediyesi klasmanının en üstünde olan Sleipner İsveç çeliğinden tamamı el yapımı olarak bir ayda üretilen kılıç açık artırma ile protokol ve davetlilere satışa sunuldu. Bıçağın satışından elde edilen 55 Bin lira ise Sakarya’da burslu okuyan öğrenciler için fona aktarıldı.

Konu ile ilgili bir konuşma yapan Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Pala yaptı.

Pala konuşmasında,’’ 2018 yılında göreve geldikten sonra çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Biz bir eğitim ve kültür derneğiyiz. Bünyemizde öğrencilerimize burslar veriyor, özel etkinlikler düzenliyoruz.  Bizler Sakarya Samsunlular Derneği yönetimi olarak manevi hediyeleri ile bizleri onure eden Sultangazi Samsunlular Derneği Başkanı Harun Özbakış ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz. Sultangazi Samsunlular Derneği Başkanı Harun Özbakış ve yönetim kurulu üyelerinin Manevi hediyesi klasmanının en üstünde olan Sleipner İsveç çeliğinden tamamı el yapımı olarak bir ayda üretilen kılıç açık artırma ile protokol ve davetlilere satışa sunuldu. Bıçağın satışından elde edilen 55 Bin lira ise Sakarya’da burslu okuyan öğrencilerimiz  için fona aktarıldı. Her şey geleceğimiz olan gençlerimiz içindir.

Güzel Samsun’umuzdan gelerek Sakarya’mıza yerleşmiş, ancak ayrıldıkları toprakları da unutmayıp, oranın kültürünü bir araya gelerek yaşatmaya çalışan kıymetli Samsunlu hemşerilerimiz ve güzel günlerinde onları yalnız bırakmayıp farklı yörelerden davete icabet etmiş olan kıymetli vatandaşlarımız ile böylesi bir şölende buluşmaktan memnuniyet duymaktayız. İki güzel şehrimiz Samsun ve Sakarya’nın kaderlerinde de bir sürü ortak nokta bulunmaktadır. Ayrıca bu iki şehir arasında yüzlerce kilometre olmasına rağmen, insanlarının gönülleri birbirlerine yakın, bununla birlikte plakaları da birbiri ardına gelen iki kardeş İlimiz diye tabir edebiliriz. Sakarya'mızdaki Samsunlular, bu birlik ve beraberliklerini yaşatarak, acılarını, sevinçlerini paylaşarak bu çatı altında, bu güzel ortamda bir oldukları gibi vatanın birliği ve bütünlüğü için de gayret göstermektedirler.’’dedi.

Sultangazi Samsunlular Derneği Başkanı Harun Özbakış ve yönetim kurulu üyeleri ise yaptıkları konuşmada,’’ İlk başta Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Pala ve yönetim kurulu üyelerine düzenledikleri anlamlı piknikten dolayı teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Bizlerde Sultangazi Samsunlular Derneği  yönetimi olarak bir hediye hazırlayarak Sakarya Samsunlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Pala’ya takdim ettik. Onlarda bunu açık artırmaya soktu. Çok güzel bir anı oldu bizim için.

Bizler görev yapmış olduğumuz yerlerdeki hemşeri derneklerini önemsiyoruz. Bu dernekler kültürü yaşatması açısından önemli, aile bağlarını sağlam tutması açısından önemli, geldikleri toprakların hatırlanması, yörelerine ait müziğin, halk oyunlarının, giyimin yaşatılması bakımından önemli, mutlulukların, sevinçlerin paylaşılıp çoğaltılması bakımından önemlidir. Aynı zamanda, kederlerin, hüzünlerin paylaşılarak azaltılan yerler olması bakımından bu dernekler önem arz etmektedir. Bizler hemşeri derneklerini böyle görüyoruz, böyle görmek istiyoruz. " diyerek sözlerini tamamladı.

2-800x532-004.JPG3-800x532-003.JPG4-800x532-006.JPG5-800x532-008.JPGdsc-0235-800x532.JPGdsc-0236-800x532.JPGdsc-0237-800x532.JPGdsc-0240-800x532.JPGdsc-0248-800x532.JPGdsc-0253-800x532.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.