ŞAİRLER ACEM TEKKESİNDE BULUŞTU

ŞAİRLER ACEM TEKKESİ'NDE BULUŞTU

Bafra Musiki Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösteren Bafra Şiir Kulübü'nün bu yıl düzenlediği

A+A-

10 ülkeden önemli şairler katıldığı ulusal şiir etkinliği çevresinde Samsuna gelen şairler İlkadım Belediyesi "Uluslararası 1.Şiir Gecesinde" İlkadımlı şiir severlerle bir araya geldi.

Acem Tekkesi'nde gerçekleşen gecede başta Azerbeycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Romanya ve Başkurdistan ülkelerinin şairlerinin yanı sıra geceye yurt içinden de alanlarında isim yapmış çok sayıda şair katılarak şiirlerini okudu. Duygusal anların yaşandığı gecede misafir şairlere yöresel yemeklerden Kuymak ve Melemen ikram edildi. Anadolu'nun bu ücra köşesinde, bu tarz, devasa bir organizasyon için Samsuna gelen şairlerimize ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Türk dünyasını ortak dilde ve kültürde buluşturmak, Türk coğrafyasına mensup ülkeler arasında duygu ve gönül köprüleri kurmak, dostluk bağlarını kuvvetlendirmek, böylece sosyal kültürel alanlarda yeni açılımlara zemin hazırlamanın şehirimizin tanıtımı açısında önemli yer tuttuğunu söyledi. Başkan Demirtaş, "Bu tür etkinliklere ev sahipliği yaparak bir yandan geçmişimize sahip çıkarken, bir yandan da Atatürk'ün gösterdiği hedefi gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.
Şairleri ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Demirtaş, katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. Gecenin sonunda İlkadım Belediyesi yayınları ve tanıtım broşürleri hediye edildi. Dinletiye, Samsunlu şairlerin yanısıra çok sayıda şiirsever katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.