"Sağlıklı Beslen Hareket Et Mutlu Yaşa"

"Sağlıklı Beslen Hareket Et Mutlu Yaşa"

Samsun'da "Sağlıklı Beslen Hareket Et Mutlu Yaşa" konulu panel düzenlendi.

A+A-

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı iş birliği ile yürütülen “Ağaç Yaşken Eğilir Projesi” kapsamında "Sağlıklı Beslen Hareket Et Mutlu Yaşa" konulu panel yapıldı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dursun Mehmet Mehel, sağlık çalışanları ve ilkokul ve anaokulu öğretmenleri katıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dursun Mehmet Mehel, yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması, ilkokul çağı çocuklarda doğru beslenmenin öneminin vurgulanması amacıyla düzenlenen bu projeye destek verdiklerini söyledi. 
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Obezite günümüzde en önemli sağlık sorunları arasında yer alan küresel boyutta bir sağlık sorunudur. Çocuk ve gençlerin sahip olduğu yanlış beslenme alışkanlıkları önemli sağlık sorununu beraberinde getirmektedir. Çocukluk dönemindeki hatalı beslenme uygulamaları, yetişkin dönemde yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve obezite gibi sorunlar için temel risk faktörü oluşturmaktadır" dedi.
Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ise, "Ekim 2015 itibarıyla örneklem ile seçilmiş 68 okulda 9 bin 842 öğrencinin boy ve kitle ölçümleri yapılmıştır. Öğrenci, öğretmen ve velilere yeterli ve dengeli beslenmeler konusunda eğitimler verilmiştir. Ayrıca, velilere çocukların beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarını öğretmeye yönelik anketler uygulanmaktadır. Proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir" diye konuştu.
Panele panelist olarak katılan OMÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihad Dündar, "Milenyum Epidemisi", OMÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aydın "Obezite Neden Önemli? Karşılaşılan Sağlık Sorunları" ve OMÜ Diyet Bölümü'nde görevli Beslenme Uzmanı Güzin Tümer ise, "Beslenme ve Obezite İlişkisi, Sağlıklı Beslenin Sağlıklı Kalın" konularında bilgiler verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.