Restoran ve Kafelerde Koronavirüs Tedbirleri

Restoran ve Kafelerde Koronavirüs Tedbirleri

En geç Haziran başında açılacak restoran ve kafelerde yeni dönem başlıyor.

A+A-

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, kafe, lokanta ve restoranların en geç Haziran başında yeniden hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Normalleşmeye başlanacak yeni dönem içerisinde müşterilerin ateşi ölçülecek ve masa aralarında en az 2 metre mesafe olacak. Masada tuzluk, biberlik olmayacağı gibi; çatal, bıçak ve kaşık tek kullanımlık olacak. Personel ise mümkün oldukça müşteri ile az temas edecek, maske, eldiven, bone gibi aparatları kullanması ve bunları sık sık değiştirmesi gerekecek.
Türkiye'de Koronavirüsün azalmaya başlamasıyla birlikte normalleşme süreci de belli olmaya başladı. İlk aşamada AVM'ler ve berberler hizmet vermeye başlayacak, salgın ile mücadelenin seyrine göre restoranlar ve kafelerde de benzer kararlar hayata geçirilecek. 
Başkan Bingöl, kafe, lokanta ve restoranların en geç Haziran başında yeniden hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

İŞLETMELERE SERTİFİKA VERİLECEK

Salgından sonra büyük değişimlerin yaşanacağını belirten Bingöl, belgelendirme projesi üzerinde çalıştıklarını söyleyerek; "Bu proje ile gıda güvenliğini ön planda tutan işletmelere sertifikalarını verecek, dikkat etmeyenleri de uyaracağız. Yeni süreçte bu belgelendirme, hijyen konularına dikkat etmeyen işletmeler ayakta kalamaz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.