Resmen Açıklandı Eczacılık Fakültesi Bafra'ya verildi

Resmen Açıklandı Eczacılık Fakültesi Bafra'ya verildi

Bafra İşletme Fakültesinin yapılmasından sonra gündeme gelen eczacılık fakültesi Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdaoğan'ın oluru ile birçok şehri geride bırakarak Bafra'ya verilmesi uygun görüldü.

A+A-

BAFRA TÜRKİYE'NİN İLAÇ SANAYİSİNİN MERKEZİ OLACAK

Bafra Fevziye Arslan İşletme fakültesi Konferans salonunda yapılan basın açıklamasının açılış  konuşmasını Samsun Ondokuz Mayıs Üniversite rektöre Sait Bilgiç yaptı. Bilgiç konuşmasında, "Eczacılık fakültesi üniversitemizin 19. fakültesi olarak Bafra'mızın da geleceğinin daha sağlam zeminde olabilmesi adına istişarelerde bulunduk. Eczacılık fakültemizin Bafra'mız da güçlü bir şekilde var olması ve gelecekte de Türkiye'de ki eczacılık fakülteleri arasında sayılı bir eczacılık fakülte olması için neler yapılması gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulunduk.  İnşallah Bafra'da ki eczacılık fakültesi sadece eğitim öğretimle meşgul olan bir fakülte değil daha çok araştırmayla argesiyle öne çıkan ve Türkiye'nin ilaç sanayisinde ki önemli bilgilerin üretileceği bir merkez haline getirilmesi için çalışmalar sürdürüyoruz" dedi. Bilgiç son olarak,  Fakültenin kuruluşunda sayın Cumhurbaşkanımızın onayını imzalayarak hayat bulmasında da sayın Milletvekilimiz Orhan Kırcalı'nın öncülüğünde tüm samsun Milletvekilleri ortak hareket etmişlerdir arkasında durmuşlardır" dedi.

HERKES İSTEDİ BAFRA ALDI

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı ise, "Bugün uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden güzel bir çalışmanın sonucunu açıklamak için sizlerle beraberiz.  Bizler Türkiye'de sayılı eczacılık fakültelerinin arasına nasıl girilebilir bunun çalışmasını yapıyoruz. Bafra tüm dünyaya maal olmuş en büyük ovalardan bir tanesi büyük avantajlarımız var inşallah  bu eczacılık fakültesi buraya kurulmasıyla birlikte Bafralı hemşerilerimizle birlikte bunu daha ileriye taşıyacağız. Kırcalı, Türkiye'de sayılı eczacılık fakültelerinden birisi olması yönünde Bafralılara çok iş düşüyor. Belki de bu gün çoğu üniversitenin bu yönde bir fakülteyi alabilmesi için YÖK'te sırada bulunan bir fakülteyi biz Ondokuz Mayıs Üniversitemize ve Bafra'mıza kandırdık" dedi.

BAFRALILARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, eczacılık fakültesini Bafra'mıza getiren başta Arslan ailesine, sayın Samsun Milletvekilimiz Av. Orhan Kırcalı'ya çok teşekkür ederiz. Bundan sonra Bafralılara çok iş düşecek inşallah en kısa zaman da eczacılık fakültemiz yapılarak Bafra'mıza kazandırılacak" dedi.

BİZ SADECE BİR TUĞLA KOYDUK

Son olarak Bağışçı ailesi adına konuşan Saffet Arslan, Geç olmadı ama bizim tabirimizle biraz güç oldu. Arslan ailesi olarak öncelik bu sevincimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kazandığımızı kazandığımız topraklara, bir vefa borcu olarak geri vermek Arslan ailesi olarak onurumuzu teşkil etti. Bu zamana kadar, biz bu küçücük hayrı yaparken sadece bir tuğla koyduk. Çünkü önümüzde o kadar güzel bir proje var ki Türkiye'de hatırı sayılı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı Bafra eczacılık fakültesi ilerde çok büyük bir kapasiteyle çalışacak. biz Arslan ailesi olarak inanıyoruz ki  daha çok yolumuz var. Bunu biz aile olarak taahhüt ettiğimiz şeyleri yerine getireceğiz ama Bafra'nın da burada bize katkı ve yardımcı olmasını rica ediyorum" dedi.

Programa, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç,  Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barboros Turna Bağışçılar Akif Arslan, Saffet Arslan, ve STK liderleri ile yapılan toplantı sonunda OMÜ Rektörü Sait Bilgiç Bafra Eczacılık Fakültesinin Bafra'da kurulacağını açıkladı.

mg-0280-800x533.JPGmg-0282-800x533.JPGmg-0304-800x533.JPGimg-0296-800x533.JPGimg-0317-800x533.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum