RANT UĞRUNA ŞEHİRLER HARAP EDİLİYOR

RANT UĞRUNA ŞEHİRLER HARAP EDİLİYOR

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bugün Meclis Genel Kurulu’nda Deprem Haftası dolayısıyla imar rantı konusuna değindi.

A+A-

 Türkiye'nin, coğrafi yapısı ve iklim özellikleri itibarıyla doğal afetlere çok açık olduğunu hatırlatan Usta, “Ancak, şunu da biliyoruz ki deprem değil, bina öldürmektedir” dedi.
1999 yılında yaşanan depremden sonra yönetmeliklerde, kanunlarda, mevzuatta yapılan değişikliklerle, depremle mücadelede yapılaşmanın denetimine ilişkin ciddi faaliyetlerin yapıldığını söyleyen Usta, son dönemde ise yapılaşmada denetimsizliğin hâkim olduğunu, buralarda da bir bozulmanın, yozlaşmanın olduğunu müşahede ettiklerini belirtti. Bu anlamda, bu hafta vesilesiyle bir farkındalık oluşması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Usta, “Dolayısıyla, hem yapılaşma da hem de şehirleşmede denetimlerin daha iyi yapılması, imar rantı uğruna şehirlerimizin veya binalarımızın tahrip edilmemesi gerekmektedir” dedi. Usta, imar rantı meselesinin, Türkiye ekonomisine ve kentleşmeye ciddi zararlar verdiğine dikkat çekti. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.