PROJE OFİSİNDE TOHUMLAR EKİLDİ, ONLARI ARTIK BİÇİME GEÇİLMELİ

PROJE OFİSİNDE TOHUMLAR EKİLDİ, ONLARI ARTIK BİÇİME GEÇİLMELİ

Bafra Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve 5 aydan bu yana

A+A-

resmi kurum ve kuruluşlara, odalara, derneklere, bankalara ve sivil toplum kuruluşlarından katılan 85 kişiye verilen proje döngüsü eğitim seminerine katılanlar herkes kendi kurumunda yapmış olduğu projelerinin tanıtımlarını yaptılar.

Kurumların proje sunumları öncesi Kaymakam Halis Arslan kısa bir açıklama yaparak; Bafra ilçesinin ülkemizde ve uluslararası platformlarda model ilçe olması konusunda AB, OKA vb. kurumlarla araştırma ve geliştirme çalışmaları yapma adına ayrıca il strateji planı ve ulusal kalkınma planları ile uyumlu çalışmalar için 5 ay önce resmi kurum ve kuruluşlarından, derneklerden, odalardan, bankalardan, sivil toplum kuruluşlarından oluşan ekiplerle toplamda 85 kişiye proje döngüsü eğitimi semineriyle ilk olarak 19 Mayıs Üniversitesinden  Doç. Dr. Ahmet Mutlu, Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin ve Proje Danışmanı Ayfer İlhan tarafından  2 günlük bir seminer vermişlerdi.  Hemen akabinde Sinop Üniversitesinden Kadir Bülent Teber 2 günlük seminer verdi. 3.üncü etapta ise semineri  Konya/ Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinden  Doç. Dr. Recai Kuş, Adana/Çukurova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Uğur Özkan ve Rıfat Ayhan Arıkan tarafından verildi. Son olarak ise Toker Tarımsal Mühendislik ve Yatırım danışmanı İncilay Toker tarafından 3 günlük seminer verildi. Bu 4.üncü aşamadan sonra hep beraber artık proje yapma safhasına gelmiş bulunuyoruz. Bu hazırladığınız projeleri AB, OKA vb. nereye gerekiyorsa göndereceğiz. Bafra’nın kalbi oluşturduğumuz bu proje ofisinde atacak. Proje felsefesi kaynağı lazım. Bu iş başarılı olanların işidir. Heyecan olursa başarırsınız. Bu proje eğitim seminerleri çoğu yerlerde ücret karşılığında verilmektedir. Ama bizler hizmet adına bir şeylerin oluşması nedeniyle ve gönül bağı ile sizlerden hiçbir ücret almadan bu seminerleri verdirmeye çalıştık dedi.

İlk olarak sunumu İlçe Müftülüğü  yaptı. Projesinde  “Yaşlanan Değil, Yaşayan Camiler” projesiydi,                          sırasıyla; 75.Yıl Huzurevinin projesi “ Ramazan Ayı Etkinlikleri”, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmanın projesi “Yaşlılarımıza Şefkat  Eli”, Nüfus Müdürlüğünün projesi “ Altın Pedallar, Özgür Hayatlar”,              Halk Kütüphanesinin  projesi “ Haydi Bafra’lı Gençler Kütüphaneye”, Milli Eğitim Müdürlüğü projesi “Organ Bağışında Gençlerle El Ele, Bireylerin Öğrenme Projesi ve Alo Kan Arıyorum”, İlçe Sağlık Müdürlüğünün  projesi “ Evlerde Geri Dönüşüm Atıklar”, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığının projesi “ Sağlıklı Beslen, Öğret ve Yanlış Diyetlerden Zarar Görme”, Ticaret Borsasının projesi “ Zirai Ürünler Alım-Satımı, Borsa Alanı Kuruluş Fizibilite Çalışması, Hibe Desteği” ve son olarak Marangoz ve Ağaç işleri Esnaf ve Sanayi Odasının projesi “ Mobilya Sektörüne Nitelikli Eleman Kazandırma” ile 12 kişi projelerinin sunumlarını yaptılar. Son olarak herkes görüşlerini aktararak 1. Grup proje sunumu sona erdi. Önümüzdeki günlerde diğer 2. Grup hazırlamış oldukları projelerini tanıtacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.